PRETRAGA

POMOĆ KANCELARIJE ZA KIM POVRATNICIMA

 • r.micanovic
 • 14/12/2015 15:55
 • Pregleda: 409
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/pomoc_kancelarije_za_kim_povratnicima_/8377
 • BEOGRAD, 14.decembar - Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev uručiće sutra 25 paketa pomoći povratnicima i interno raseljenim licima iz opština Novo Brdo, Orahovac, Kosovska Kamenica, Gnjilane i grada Prištine. Pomoć će povratnicima biti uručena u magacinu preduzeća „Metohija“ u Lapljem Selu, saopštila je Kancelarija za KiM.
  Sprovodeći svoju politiku podsticanja procesa održivog povratka na teritoriju AP Kosovo i Metohija, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u cilju realizacije programa iz Projekta IPA 2012 - Podrška unapređenju životnih uslova povratnika i zatvaranju kolektivnih centara za 2015. godinu, nabavila 25 paketa pomoći, koji se sastoje od 15 plastenika i 10 kazana za rakiju, kao pomoć u ekonomskom osnaživanju povratnika i interno raseljenih lica u navedenim opštinama.
  Trudeći se da raseljenim Srbima olakša povratak na celoj teritoriji naše južne pokrajine, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u avgustu ove godine dodelila poljoprivrednu mehanizaciju povratnicima i interno raseljenim licima u opštinama Peć, Istok, Klina, Uroševac i Gora, a do kraja tekuće godine će u iste svrhe nabaviti još 25 motokultivatora sa različitim priključcima i povratnicima i interno raseljenim licima iz opština Novo Brdo, Orahovac, Kosovska Kamenica, Gnjilane i grada Prištine dodeliti u prvim mesecima naredne godine. Izvor; Saopstenja
   


  PULS NARODA