PRETRAGA

MIRAN DAN U GORNJEM KUSCU POSLE JUČERAŠNJEG NAPADA NA SRPSKU DECU

 • b.antic
 • 25/10/2015 18:02
 • Pregleda: 591
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/miran_dan_u_gornjem_kuscu_posle_jucerasnjeg_napada_na_srpsku_decu/7782
 • GNJILANE/GORNJE KUSCE, 25.oktobar - Posle jučerašnjeg incidenta kada je grupa Albanskih mladića napalo Srpske vršnjake koji su se vraćali sa fudbalske utakmice, danas je u Gornjem Kuscu mirno. Zabrinuti za budućnost  svoje dece i porodice  stotinu meštana sinoć protestvovalo taržeći veće garancije sigurnosti.

  Povređeni 17- stogodišnji V.P danas se vratio svojoj kući, nakon što mu  je juče u bolnici u Kosovskoj Mitrovici ukazana lekarska pomoć posle jučerašnjeg napada albanskih mladića na Srpske vršnjake u Gornjem Kuscu. Kaže da se oseća dobro ali i da je i dalje pod sresom.

  Puls je istraživao  zašto su učestali  fizički napadi, i bezbednosni rizici u ovom multietničkom selu u Novo-Brdskoj opštini.

  Ovo je samo poslednji teži bezbednosni  incident u ovom selu Novo-brdske opštine, u kojem žive Srbi i Albanci. Predhodni se desio pre manje od godinu dana, kada je 12-togodišnji albanac napao grupu srednjoškolske dece  dok su čekali autobus, nanevši dvojici srednjoškolaca posekotine nožem.

  Povređenog mladića danas je u Gornjem Kuscu posetio i direktor kancelarije za pitanja zajednica pri kabinetu premijera Kosova Ivan Tomić, koji je obećao veća ulaganja u srpskim sredinama, samim tim i bezbednost građana.

  Incident u Gornjem Kuscu juče su osudili Srpski ministri u Vladi Kosova, gradonačelnik Novog Brda, i Kancelarija za KIM, tražeći od predstavnika odgovornih organa da osiguraju miran život Srbima.

  Regionalni portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani kaže za Puls, da je policija nakon izvrsenog  uviđaja pokrenula postupak i da je, pored jednog 17-godišnjeg mladića koji je juče priveden, danas priveden još jedan mladić star 16 godina, albanske nacionalnosti za koga se veruje da je glavni osumnjičeni.


  Video


  PULS NARODA