PRETRAGA

DEČJA STOMATOLOŠKA ORDINACIJA USKORO U KAMENICI

 • 16/05/2018 17:03
 • Pregleda: 2992
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/_decja_stomatoloska_ordinacija_uskoro__u_kamenici/18996
 • KOSOVSKA KAMENICA, 16.maj - Nova, moderna stomatološka ordinacija u  Osnovnoj  školi Desanka Maksimović u Kosovskoj Kamenici otvorena je povodom proslave   148 godina postojanja te obrazovne institucije.

  Stomatološka ordinacija u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici biće  prva specijalizovana institucija za lečenje i kontrolu bolesti zuba dece u Kosovskom Pomoravlju. Nabavku stomatološke stolice omogućila je Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost hranom” u Beogradu, zahvaljujući Stomatološkoj komori Srbije i primarijusu Veri Kovačević.

  Pored  savremene stolice, ordinacija je opremljena  svom pratećom opremom, kao i rentgen aparatom. Ono što za sada nedostaje ovoj ordinaciji je stomatolog, koji će lečiti zubiće đacima ove ustanove.

  Direktorka OŠ ”Desanka Maksimović” u K. Kamenici Jadranka Vasić zahvalila je donatorima i uputila apel Zdravstvenom centru Gnjilane da stomatolog dva puta u nedelji pruža usluge đacima osnovne i srednje škole kameničke opštine.

  Inače, Osnovna škola Desanka Maksimović u K. Kamenici je proteklog vikenda  proglašena za najuspešniju školu u čitavoj Srbiji na  festival “Riznica talenata” u Nišu.

  Kao i svake godine, učenici, nastavnici i roditelji  i ovom prilikom su priredili  atraktivan  program za goste koji je organizovan u Domu kulture u Kamenici. Proslavi su prisustvovale  mnogobrojne zvanice širom Srbije.


  Pripremio: Bojan Antić

   


  Video


  PULS NARODA