PRETRAGA

ZEMAJ: SITUACIJA SA KORONAVIRUSOM NA KOSOVU JE ALARMANTNA

 • r.micanovic
 • 24/11/2020 14:45
 • Pregleda: 38
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/zemaj:_situacija_sa_koronavirusom_na_kosovu_je_alarmantna/31698
 • GNJILANE, 24.novembar - Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj, koji je danas posetio Gnjilane, rekao je da se broj zaraženih koronavirusom na Kosovu povećava i da je zbog toga situacija alarmantna, prenosi Koha.

  "Opština Gnjilane je među opštinama u crvenoj zoni. Brojevi koji se povećavaju su za mene, kao ministra zdravlja, alarmantni", rekao je Zemaj.

  On je sa gradonačelnikom Gnjilana Ljutfijem Hazirijem razgovarao o pomoći bolnici u tom gradu i povećanju kapaciteta i mobilizaciji kako bi se ublažile posledice izazvane pandemijom virusa kovid – 19.

  Haziri je obavestio Zemaja da je od početka izbijanja pandemije u Gnjilanu testirano blizu sedam hiljada ljudi, dok je trenutno oko 500 aktivnih slučajeva koronavirusa.

  "Gradska bolnica i druge institucije su u službi građana 24 sata dnevno", rekao je Haziri na konferenciji za novinare nakon sastanka.

  On je dodao da je tokom razgovora sa Zemajem bilo reči i o paketu ekonomskih mera za oporavak od pandemije, i pozvao poslanike da u Skupštini izglasaju nacrt zakona.
  Izvor: Kosovo Online/Koha ditore


  PULS NARODA