PRETRAGA

ZA OSAM MESECI NA KOSOVU NESTALO 112 OSOBA

 • internet
 • 26/10/2020 08:39
 • Pregleda: 55
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/za_osam_meseci_na_kosovu_nestalo_112_osoba/31194
 • PRIŠTINA, 26.oktobar - U prvih osam meseci ove godine na Kosovu je nestalo 112 osoba, najveći broj prijavljenih slučajeva je iz Prištine - 40, sledi Peć sa 23, Gnjilane sa 16, Đakovica 14, Prizren sa 13 i Mitrovica sa šest nestalih osoba, rekli su u Kosovskoj policiji, prenosi Reporteri.
   
  U istom periodu prošle godine, prema policijskom izveštaju, prijavljeno je da su nestale čak 252 osobe.
   
  U 2018. godini 240 ljudi prijavljeno je kao nestalo.
   
  Kao faktore koji utiču na ovu pojavu, sociolozi su često pominjali same osobe, jer u većini slučajeva rezultiraju smrću ili prostitucijom, ali se pominje i trgovina organima od strane kriminalnih grupa.
   
  Istovremeno, to uzrokuje brojne posledice po porodice, uzimajući ovde u obzir njihove brige, probleme, pa čak i druge bolesti kao rezultat gubitka člana porodice. Prema sociolozima, posledice se prenose i na društvo, što se odražava na pojavu socijalne i fizičke nesigurnosti, pretvarajući je u opšti strah i nedostatak sigurnosti.
   
  Najnoviji slučaj nestanka zabeležen je u Srbici kad se o sudbini 26-godišnje žene danima ništa nije znalo. Posle serije pretraga, gde je aktivirano mnogo dobrovoljaca, pronađena je živa Egzona Ferati u selu Glanasela kod Glogovca.
   
  Izvor: Kosovo Online
   


  PULS NARODA