PRETRAGA

VULIN: KFOR JEDINA VOJSKA NA KOSOVU

 • 14/03/2018 09:11
 • Pregleda: 152
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/vulin:_kfor_jedina_vojska_na_kosovu/18198
 • BEOGRAD, 14.mart - Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da na KiM može da postoj samo jedna oružana sila, a to je Kfor i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo.

  Komentarišući izjavu američkog zvaničnika Vesa Mičela, koji je u administraciji u Prištini preneo da SAD pružaju podršku formiranju vojske Kosova, Vulin je naveo da je Rezolucija 1244 u tom smislu više nego jasna.

  "Na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je Kfor. Dokle god Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i jedino prihvatljivo", rekao je Vulin.

  Kako kaže, na Kosovu ne može da bude nikakve vojske, nikakve vojske Kosova, i ona može da bude uspostavljena samo grubom silom.

  "Uspostavljanje takve ilegalne oružane formacije predstavlja pretnju za mir i stabilnost na čitavom Balkanu", izjavio je ministar Vulin prilikom posete kasarni "Banjica" u Beogradu, gde je prisustvovao svečanom ispraćaju na Kipar 14. kontingenta VS u multinacionalnu operaciju Ujedinjenih nacija.Izvor:Tanjug