PRETRAGA

VUČIĆ: ZAKON O VREDNOSTIMA OVK POKUŠAJ DA SE SRBI NATERAJU DA MISLE KAO ALBANCI

 • internet
 • 01/08/2020 17:16
 • Pregleda: 47
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/vucic:_zakon_o_vrednostima_ovk_pokusaj_da_se_srbi_nateraju_da_misle_kao_albanci/29810
 • BEOGRAD, 1.avgust - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Zakon o vrednostima OVK koji prištinske vlasti planiraju da usvoje, predstavlja pokušaj da se Srbi nateraju da misle kao Albanci i da budu hapšeni ukoliko govore drugačije, prenosi Tanjug.
   
  Na pitanje šta misli o predlogu za usvajanje Zakona o vrednostima Oslobodilačke vojske Kosova, Vučić je naveo da prištinske vlasti hoće da uvedu verbalni delikt i da nateraju sve Srbe da misle kao Albanci na Kosovu i da ako kažu nešto drugačiju idu u zatvor.
   
  "To vam je postala neka vrste mode u regionu, da ne smete ništa da kažete ako drugačije mislite. Napravili su modele istine, i ako izađete iz tog modela istine biće opšta medijska hajka", rekao je Vučić.
   
  Predlog zakona o vrednostima OVK vidi kao spremnost da se hapse Srbi i da da im se uskrati bilo kakvo pravo na sopstveno mišljenje.
   
  Vučić je podsetio na presudu bivšem ministru u kosovskoj vladi Ivanu Todosijeviću, koji je javno rekao da je slučaj Račak, koji je bio povod za mombardovanje Srbije, izmišljen, i naglasio da on stoji iza tog stava i da smatra da je Vilijam Voker kriminalac.
   
  Dodao je da će predlog zakona o OVK samo još snažnije homogenizovati Srbe na Kosovu.
   
   
  Izvor: Tanjug
   


  PULS NARODA