PRETRAGA

VASILJEVIĆ: RAZLIČITE POLITIKE SAD I EU DOVELE DO PADA VLADE

 • r.micanovic
 • 26/03/2020 11:02
 • Pregleda: 57
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/vasiljevic:_razlicite_politike_sad_i_eu_dovele_do_pada_vlade/27741
 • BEOGRAD, 26. mart - Spoljnopolitička borba SAD i EU, dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM, rezultirala je padom vlade Aljbina Kurtija, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.

  Uptana o reakciji predsednika Aleksandar Vučića na sinoćno izglasavanje nepoveranja Kurtijevoj vladi u kosovskom parlamentu, Vasiljević je u ukljčenju za TV Prva rekla da je Vučić sinoć pomno pratio dešavanja na KIM, jer je imao sastanak sa delom svog tima, a da je sinoć takođe sve vreme bio je na vezi i sa ljudima iz Vlade Srbije koji su zaduženi za pitanje KiM.

  "Ono što se desilo to je da je očigledno u pitanju spoljnopolitička borba SAD i EU, da su u pitanju dve različite politike i dva različita shvatanja sitaucije na KiM i to je, videli ste i sami, rezultiralo padom vlade Aljbina Kurtija", kaže Vasiljević.

  Navodi da zaista ne zna šta će dalje biti i kako će se situacija dalje razvijati.

  "U ovoj situaciju mislim da je predsedniku trenutno najbitnije da Srbija iz ovoga (zaraze korona virusom) izađe zdrava i da izgubimo što manji broj stanovnika i da ćemo onda nastaviti da se bavimo svim ostalim problemima”, kaže Vasiljević.
  Izvor: Tanjug


  PULS NARODA