PRETRAGA

UPITNIK: DIGITALNO NASILJE U SVETLU PRAVNIH PROPISA NA KOSOVU

 • internet
 • 28/09/2021 19:20
 • Pregleda: 310
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/upitnik:_digitalno_nasilje_u_svetlu_pravnih_propisa_na_kosovu/35467
 • ŠILOVO, 8.septembar - Savremene tehnologije sve više usmeravaju međuljudske odnose sa neposrednih komunikacija na internet. Taj globalni trend naročito je zastupljen kod dece i mladih. Pored velikih koristi koje Online komunikacije donose u savremenom svetu, postoje razni oblici zloupotreba, rizika i pretnji koji mogu da pogode korisnike, a negativne posledice najviše pogađaju najmlađe. 
  Radio Televizija Puls želi da proveri koliko su učenici osnovnih i srednjih škola u Kosovskom Pomoravlju (region Gnjilana) bezbedni na internetu, postoje li i, eventualno, koji su najčešći oblici nasilja nad decom na internetu i u kojoj meri su institucije, škole, mediji, civilno društvo, a pogotovo porodica, odnosno roditelji, sposobni da prepoznaju i odupru se iskušenjima, izazovima i problemima mladih u digitalnom svetu.
  Pozivamo Vas da i Vi date svoj doprinos u borbi za veću bezbednost dece na internetu popunivši ovaj upitnik. Anketa je u potpunosti anonimna, služi kao polazna osnova za novinarska istraživanja i analize, a eventualne Vaše konkretne informacije o određnim slučajevima, događajima i ljudima koje podelite sa nama biće objavljivani isključivo uz Vašu pismenu saglasnost i kriterijume profesionalnog novinarstva.
  Tema ovog upitnika je "digitalno nasilje nad decom u svetlu pravnih propisa na Kosovu".
   
  RTV Puls zahvaljuje svima koji su ispunili prethodni upitnik, a detaljnije informacije o tome možete pročitati OVDE ili pogledati TV EMISIJU.
   
   
  Septembar 2021.godine
   
  Vaša RTV Puls
   


  PULS NARODA