PRETRAGA

UNS i DNKiM: KAZNITI NAPADAČE NA NOVINARE

 • 11/05/2016 07:09
 • Pregleda: 256
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/uns_i_dnkim:_kazniti_napadace_na_novinare/9887
 • GRAČANICA, 11.maj - Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuju napad na ekipu TV Most iz Zvečana.UNS i DNKiM traže da se otkrije i javno saopšti ko je napao novinarsku ekipu TV Most i da se napadač kazni.
  U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je novinarsku ekipu jutros lopatom napao meštanin Albanac, nakon što su izašli iz osnovne škole „Branko Radičević“ u Obiliću, gde su snimali isporuku humanitarne pomoći.
  „Napadač, u ranim tridesetim godinama, prvo je nasrnuo na snimatelja TV Most i pokušao lopatom, koja je bila izložena u obližnjoj prodavnici, da polomi kameru. Zatim je krenuo ka novinarki i vozaču ekipe uz povike „Vi iz Beograda idite u Beograd“, pošto je vozilo novinarske ekipe imalo beogradske tablice“. 
  Novinarka Jasmina Stojković, kazala je za Udruženje da napad prijavljen, a, kako se ističe, napadač koji je pobegao poznat je policiji.
  Novinari su pozvani u policijsku stanicu da daju izjavu, ali to još uvek nisu u prilici da urade jer, kako se navodi, u smeni nema policajca koji govori srpski jezik
   


  PULS NARODA