PRETRAGA

UNS:NEPRIHVATLJIVO OBJAŠNJENJE SRPSKE LISTE ZA NEPOZIVANJE KOSOVO SEVER PORTALA

 • Desk
 • 17/07/2017 15:13
 • Pregleda: 175
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/uns:neprihvatljivo_objasnjenje_srpske_liste_za_nepozivanje_kosovo_sever_portala_/15233
 • BEOGRAD/GRAČANICA, 17. jul - Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog nepozivanja novinara Kosovo sever portala www.kossev.info na današnju Izbornu skupštinu Srpske liste i smatra neprihvatljivim objašnjenje koje je ponudio čelnik ove građanske inicijative Slavko Simić.
  Simić je u SMS prepisci novinarima Kosovo sever portala napisao kako su po uređivačkoj politici orjentisani na lokalne teme i da „događaj Izborne skupštine Srpske liste prevazilazi nivo kojim se Kosev portal bavi, pa nismo našli za shodno da vas obavestimo o aktivnostima koje smo planirali za 17. 7. 2017.“

  „Srpska lista će u budućnosti sigurno sarađivati sa Kosev portalom, čim teme budu adekvatne nivou kojim se navedeni info portal bavi“, dodao je Simić u prepisci.

  Iz Kosovo sever portala kažu da su još krajem maja prestala da im stižu saopštenja i telefonski pozivi na događaje Srpske liste, a da su na mejling listu vraćeni samo kada im je 9. juna poslata informacija da je Srpska lista kažnjena zbog predizbornog spota.

  U isto vreme ova redakcija prestala je da dobija i pozivi na događaje opštinskih struktura i odeljenja Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

  UNS se protivi selektivnom pozivanju medija, a posebno ovakvim ocenama političkih prvaka o doraslosti medija da izveštavaju građane o temama koje su od interesa za javnost.Izvor: Saopštenje UNS-a


  PULS NARODA