PRETRAGA

U NEDELJU – GRAČANICA OTVORENOG SRCA

 • rtvpuls
 • 12/01/2019 15:21
 • Pregleda: 236
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/u_nedelju_%E2%80%93_gracanica_otvorenog_srca/21914
 • GRAČANICA, 12.januar - U nedelju, 13. januara, u okviru obeležavanja pravoslavne Nove godine na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice, biće organizovana manifestacija "Gračanica otvorenog srca".
  Manifestacija će biti humanitarnog karaktera, sa  ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Nevene Miljković iz Lipljana, koja je obolela od leukemije.
  Ideja o organizovanju ove manifestacije potekla je od strane zaposlenih u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica, a po ugledu na Ulicu otvorenog srca, koja se tradicionalno, već pola veka održava u Beogradu,  1. januara svake godine.
  Ove godine Ulica otvorenog srca bila je posvećena projektu "Doktori klovnovi".
  Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Projekat "Doktori klovnovi" pokrenula je 2003. godine organizacija „The Bridge of Life“ (Most života).
  Doktori klovnovi su podržali i manifestaciju "Gračanica otvorenog srca", slanjem klovnovskih nosića, koji će se po ceni od 1 evra prodavati na štandu koji će biti postavljen na Trgu oslobodiocima, u nedelju od 16:00 časova, kada će početi žurka za decu, a mališani će tom prilikom moći i da se fotografišu sa članovima sastava Tropiko bend. Nešto ranije, biće instaliran pano za fotografisanje sa Deda Mrazom.
  Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi meštani i gosti Gračanice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije, koja ima za cilj da Neveni Miljković donese nadu, radost i vrati osmeh na lice, tako će Gračanica otvorenog srca biti pretvorena u - karneval crvenih noseva sve do završetka nastupa Tropiko benda. Sav prihod od prodaje klovnovskih noseva biće uplaćen na račun za Nevenino lečenje.
  "U trenucima kada se mi veselimo i radujemo dočeku pravoslavne Nove godine, imamo građansku obavezu da mislimo i na one koji, na žalost, iz ovakvih razloga - bolesti, nisu u mogućnosti da sa nama podele radost“. 
  „Svoju ideju o organizovanju ove humanitarne manifestacije saopštili smo predsedniku opštine, koji je podržao inicijativu i pružio nam svoju svesrdnu podršku i pomoć, i izrazio želju da ova manifestacija postane tradicija u narednim godinama u Gračanici“.
  „Kontaktirali smo "Doktore klovnove", sa kojima smo, bukvalno u par razmenjenih poruka dogovorili saradnju. Nažalost, oni nisu bili u mogućnosti da dođu u nedelju, ali su podržali našu akciju slanjem klovnovskih noseva, i obećali da će posetiti Nevenu na odeljenju "Instituta za majku i dete" u Beogradu, gde će joj pokloniti crveni nosić, balon i osmeh“.
  Koristim ovu priliku da se neizmerno zahvalim Doktorima klovnovima, i pozivam ih da dođu u Gračanicu," rekao je Aleksandar Popović, direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu.
   
  Izvor: Saopštenje
   


  PULS NARODA