PRETRAGA

U BEOGRADU SUTRA O EVROPSKOJ BUDUĆNOSTI SRBIJE I ALBANIJE

 • r.micanovic
 • 16/05/2016 15:20
 • Pregleda: 931
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/u_beogradu_sutra_o_evropskoj_buducnosti_srbije_i_albanije/9949
 • BEOGRAD, 16.maj - Međunarodna konferencija "Srbija i Albanija - prema evropskoj budućnosti", koju organizuju Forum za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji i Fondacija Fridrih Ebert, biće održana sutra u Beogradu.
  Kako se navodi u saopštenju organizatora, cilj konferencije je da otvori prostor u Srbiji za javnu raspravu o srpsko-albanskim odnosima i mogućnostima za njihov razvoj i unapređenje.

  Očekuje se da konferencija doprinese poboljšanju bilateralnih odnosa dve zemlje fokusirajući se posebno na četiri ključne teme - bilateralni i multilateralni sporazumi i otvorena pitanja između Srbije i Albanije, uloga civilnog društva u promovisanju zajedničkih srpsko-albanskih projekata, uloga medija u kreiranju međusobnih percepcija i omladinska saradnja između Srbije i Albanije, dodaje se u saopštenju.

  Konferenciji će, kako se ističe, prisustvovati predstavnici relevantnih državnih institucija, organizacija civilnog društva, akademskih krugova iz Srbije i Albanije, predstavnici diplomatskog kora, zainteresovana javnost i mediji.

  Pozdravne reči daće predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, izvršni direktor Albanskog instituta za međunarodne studije Albert Rakipi i direktor Fondacije Fridrih Ebert Hajnc Albert Hutmaher.

  Na panelima će učestvovati i izvršna direktorka Centara za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi Zvezdana Kovač, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević, bivši ambasador Srbije u Norveškoj Milan Simurdić, zamenik generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Gazmend Turdiju. Izvor: Tanjug


  PULS NARODA