PRETRAGA

TAČI POZIVA SRBE DA GLASAJU ZA VOJSKU KOSOVA

 • Desk
 • 20/03/2017 17:53
 • Pregleda: 135
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/taci_poziva_srbe_da_glasaju_za_vojsku_kosova_/13988
 • PRIŠTINA, 20. mart - Kosovski predsednik Hašim Tači ponovo je danas pozvao kosovske Srbe da budu deo procesa transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku Kosova.

  Prema rečima Hašima Tačija situacija u regionu i svetu nije ista i Kosovo nikada neće biti bezbedno sve dok ne bude priznato od strane svih suseda.

  Upravo tu bezbednost, prema kosovskom predsedniku trebalo bi da osigura Vojska Kosova. Nacrt zakona za transformaciju Bezbednosnih snaga u oružane izazvao je debatu i primedbe, kako Tači kaže, prijatelja Kosova i donosioca slobode.

  Zbog toga je još jednom pozvao Srbe da uzmu učešće u tom procesu.

  „Želim i radim na tome da kosovski Srbi budu deo ovog procesa i ustavom promenimo i nazovemo Bezbednosne snage Kosova pravim imenom. Niko nema pravo na veto kada je u pitanju naša bezbednost. Možemo čekati danima i nedeljama da se pronađe zajednički jezik ali svakako nećemo godinama čekati“, kazao je Tači tokom otvaranja „Nedelje žena“.

  Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić kaže da ne razume navalentno predstavljanje zakona o Vojsci Kosova.

  „Želeo bih da fobija i pritisak koji se vrši prema Srbima prestane jer to jednostavno nije realno. Ja znam da predsednik misli da treba da nas dovede pred svršen čin u kome će svi da glasaju za vojsku osim nas ali to nije način kako funkcionišu stvari u politici“, kaže Rašić.

  Rašić je ponovio da srpski poslanici nisu razgovarali o vojsci Kosova i da stalno potenciranje na tom pitanju dovodi do apsurdnosti situacije. Izvor: RTV Kim
   


  PULS NARODA