PRETRAGA

STUBLA VUČIĆU: NEMATE DOZVOLU DA POSETITE KOSOVO

 • b.antic
 • 25/11/2020 17:11
 • Pregleda: 82
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/stubla_vucicu:_nemate_dozvolu_da_posetite_kosovo_/31719
 • PRIŠTINA, 25.novembar - Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla poručila je u objavi na Tviteru da za predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema posete Kosovu, dok ne bude upućeno "izvinjenje za genocid koji počinjen nad njenim narodom i dok pred lice pravde ne budu izvedeni izvršioci".

  Kako je poručila, do će biti jedini odgovor, povodom "budućih zahteva Aleksandra Vučića i drugih".

  Haradinaj Stubla je citirala je izjavu Vučića sa sinoćnjeg otvanja kovid bolnice u Batajnici i navela da su u "Batajnici pronađeni ostaci njeniog ujaka iz Ljubenića".

  "Vučić je sinoć na otvaranju bolnice u Batajnici (upravo tamo gde je pronađeno 744 tela Albanaca ubijenih i masakriranih - među kojima je i moj ujak iz masakra u Ljubeniću) izjavio da se 'oseća ponosno' što je šef države, da su posle 21 godine od završetka rata dali dozvolu za sprovođenje iskopavanja u masovnim grobnicama Albanaca koje je Srbija ubila i masakrirala. Javno pitam Vučića, kao član porodice pogođene genocidom Srbije na Kosovu: da li ste se osećali 'veoma ponosno' čak i kad ste bili za stolom za kojim je doneta odluka o počinjenju ovih zločina nad kosovskim Albancima", napisala je Haradinaj Stubla.

  Ona je zaključila "da je prošlo vreme kada se Kosovo koristilo kao moneta za međunarodno potkosurivanje računa i kao platforma za politički šou Vučića i Srbije".

  "Ponavljam odgovor još jednom  jedinstveno i trajno za sve buduće zahteve Vučića i ostalih: Nemate dozvolu da posetite Kosovo osim ako ne tražite oproštaj za genocid počinjen nad našim narodom", poručila je Haradinaj Stubla.

  Izvor: Kosovo Online


  PULS NARODA