PRETRAGA

SRBIN OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA UBISTVO ALBANACA

 • 17/05/2018 10:24
 • Pregleda: 96
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/srbin_oslobodjen_optuzbi_za_ubistvo_albanaca/19003
 • PRIŠTINA, 17. maj- Srbin Zoran Vukotić, optužen za ubistvo četiri albanska civila 5. maja 1999. godine, osobođen je optužbe zbog nedostatka dokaza, piše prištinska "Koha".
  Zoran Vukotić je, kako navodi list Koha, oslobođen iako je predsedavajući sudija Darijus Silicki rekao da je Vukotić "namerno tukao, a zatim i ubio Envera Rustolija, Hamdu Fazliju, Avdulu Fazliju i Fahredija Fazlijua u kući porodice Fazliju i tukao i pljačkao druge albanske civile", prenela je KTV.
   
  Oštećene strane se, dodaje se, upućuju na građansku tužbu zbog nadoknade štete.
   
  Silicki je nakon odluke sudske komisije rekao da "nema sumnje o činjenicama, stvarima koje su se dogodile maja 1999, ali je bilo većih sumnji o učešću Zorana Vukotića u ovim akcijama kao lica odgovornog za sve one loše stvari koje su se dogodile porodicama".
   
  Vukotićev advokat Miro Delević rekao je Tanjugu da sud u ovom slučaju nije dokazao krivicu za krivično delo koje je njegovom klijentu stavljeno na teret.
   
  Delević precizira da je Vukotić oslobođen zbog nedostatka dokaza.
   
  Prema njegovim rečima, optužnica se pozivala na izjave svedoka koji nisu bili pouzdani, a njihove izjave su bile kontradiktorne. Izvor: Tanjug