PRETRAGA

SIMIĆ: AKO NE POLICIJA, GRAĐANI ĆE SAMI SEBE ŠTITI OD LOPOVA

 • 16/06/2016 13:39
 • Pregleda: 2322
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/simic:_ako_ne_policija_gradjani_ce_sami_sebe_stiti_od_lopova/10288
 • NOVO BRDO, 16.jun – Direktor Centra za depolitizaciju kosovskog društva Nebojša Simić osudio je najnoviju krađu stoke u selu Bušince, opština Novo Brdo i rekao da ako institucije nisu u stanju da zaštite stanovništvo i njihovu imovinu, građani će biti prisiljeni da organizuju samozaštitu.
  „Ako policija ne može da garantuje bezbednost ljudi i imovine, nemamo drugog puta nego da se sami  štitimo od kriminalaca“, izjavio je za Puls Simić.
  Sa druge strane, komandir policijske stanice u Novom Brdu Šukri Ajvazi  tvrdi za Puls da policija čini sve što je u njenoj moći, da se krađe dešavaju i kod Albanaca, ali daleko više kod Srba.
  „Ova situacija posebno zabrinjava jer to je drugi slučaj krađe stoke u Bušincu u poslednje vreme. Pedesetogodišnja Slavica Arsić, kojoj su pre tri meseca ukradene tri krave, što je sve od imovine što je imala,  ubrzo potom je doživela nervni slom i dalje je teško bolesna. Međutim, vinovnici tog slučaja još nisu oktkriveni “, upozorio je Nebojša Simić.
  Sinoć su nepoznati napadači ukrali dve steone krave poljoprivredniku iz Bušinca Živojinu Simonoviću, dok je njegovom komšiji Branku Simiću ukraden auto, putna dokumenta i platne kartice. U  poslednjih godinu dana u opštini Novo Brdo je ukradeno 17 grla krupne i veći broj sitne stoke, kao i košnice pčela, a materijalna šteta se procenjuje na preko 30 hiljada evra.
   


  Video


  PULS NARODA