PRETRAGA

PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U SRPSKIM SREDINAMA JUŽNO OD IBRA

 • internet
 • 17/06/2020 16:29
 • Pregleda: 1411
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/prvi_slucaj_koronavirusa_u_srpskim_sredinama_juzno_od_ibra/29131
 • GNJILANE, 17.jun – Srbin iz Parteša, M.K. (30) zaposlen u kosovskoj policiji, inficiran je koronavirusom, saznaje Puls.  Pozitivan rezultat testa stigao je sinoć iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini, potrvio je za našu televiziju predsednik opštine Parteš Dragan Petković.
   
  To je prvi registovani slučaj Covid – 19 u srpskim sredinama južno od Ibra od proglašenja epidemije.

  Nakon utvrđivanja virusa, policijac je udaljen sa posla i nalazi se u kućnoj izolaciji, zajedno sa čitavom porodicom, koja će biti testirana tokom dana. U izolaciji su i druga lica s kojima je M.K. imao kontakte u poslednje vreme.

  Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić izjavio je u telefonskom razgovoru za Puls da je M.K. pregledan jutros u ambulanti u Partešu, gde su njemu, kao i drugim osobama s kojima je bio u kontaktu, uzeti uzorci i poslati u bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici. Rezultati se očekuju u subotu.
   
  Prema jutrošnjim podacima Ministarstva zdravstva Kosova na Kosovu je do sada od Covid – 19 identifikvano 1.486 inficiranih osoba, dok je usled posledica zaraze preminulo 33 pacijenta. Poslednjih dana registrovan je porast broja zaraženih, sa juče rekordnim 141 slučajem. 
   
   
  Novinari: Jovan Simić i Bojan Antić

   


  PULS NARODA