PRETRAGA

PRVA KONFERENCIJA CIVILNO VOJNE SARADNJE U BAZI FILM SITI

 • internet
 • 14/01/2020 17:06
 • Pregleda: 139
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/prva_konferencija_civilno_vojne_saradnje_u_bazi_film_siti/26644
 • PRIŠTINA, 14.januar - Eksperti civilno-vojne saradnje (CIMIC) sastali su se u štabu KFOR-a, internacionalnih snaga koje predvodi NATO. 
  Svrha konferencije, koju je KFOR organizovao i bio domaćin, je bila da olakša i koordiniše veze između internacionalnih organizacija, nevladinih organizacija i KFOR-a, da bi unapredili društveni i ekonomski razvoj Kosova. 
  U svom uvodnom izlaganju, Komandant KFOR-a general major Mikele RISI(Michele RISI) je podvukao kako su „razvoj i bezbednost dva lica iste medalje“. 
  Kroz implementaciju projekata civilno-vojne saradnje, podršku i donacije, KFOR doprinosi sveukupnom međunarodnom naporu koji ima za cilj podršku institucijama i zajednicama na Kosovu, sa posebnim fokusom na obrazovanje i zdravstvo. U 2019.godini KFOR i zemlje koje učestvuju u KFOR-u su izdvojile budžet od 370000 evra kroz 140 inicijative za podršku.  
  KFOR nastavlja podršku razvoja stabilnog i mirnog Kosova, obavljajući svoju dužnost da bi obezbedili bolju budućnost. Iz tog razloga, a kroz projekte civilno-vojne saradnje (CIMIC) i donacije, KFOR će nastaviti da ulaže napore u podršku bilo koje inicijative koja bi mogla poboljšati budućnost stanovništva sa posebnim osvrtom na najmlađu generaciju.    
   
  Izvor: Saopštenje
   


  PULS NARODA