PRETRAGA

PROTERANI SRBI NAPISALI PLATFORMU ZA KOSOVO

 • r.micanovic
 • 04/03/2013 15:32
 • Pregleda: 547
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/proterani_srbi_napisali_platformu_za_kosovo/774
 • Savez udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori predaće uskoro državnom vrhu Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srpskoj akademiji nauka i umetnosti svoju platformu o Kosovu.
  Ovo je najavio predsednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori Milenko Jovanović gostujući u emisiji ‘Slobodno srpski’. On nije želeo da otkriva detalje platforme, ali je kazao da će biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.
  "Fokus platforme su raseljeni sa Kosova. U centralnoj Srbiji i Crnoj Gori živi više od 260.000 raseljenih i prognanih sa Kosova i smatramo da se naš glas mora čuti, a naš stav uvažiti”.
  Jovanović je govorio i o problemima raseljenih sa Kosova u Crnoj Gori kojih po njegovim recima ima oko 15.000 i koji imaju status “stranac sa stalnim prebivalištem”, kao i mogućnostima za povratak na Kosovo.
  Nešto ranije Jovanovć je u pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju objasnio da će platforma prvo biti upućena patrijarhu srpskom Irineju i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, a onda i premijeru Ivici Dačiću, poslaničkim klubovima, Srpskoj akademiji nauka i drugim relevantnim institucijama u Srbiji.
  On je rekao da je Savez udruženja raseljenih dao nedvosmislenu podršku platformi Nikolića, kao i rezoluciji o Kosovu i Metohiji koju je usvojila Skupština Srbija, dodajući da je cilj platforme prognanih da pomogne državi u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta i zaštiti srpskog naroda u Pokrajini.
   

  Izvor: KIM RADIO


  PULS NARODA