PRETRAGA

PROSLAVLJEN VEK POSTOJANJA GIMNAZIJE U GNJILANU

 • internet
 • 26/11/2020 12:54
 • Pregleda: 456
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/proslavljen_vek_postojanja_gimnazije_u_gnjilanu/31726
 • ŠILOVO, 26.novembar - Prigodnom svečanošću u Šilovu juče je obeležen veliki jubilej – stotinu godina Gimnazije u Gnjilanu.  Kroz ovu izuzetno važnu obrazovnu, ali i kulturnu instituciju prošlo je više od 11 hiljada maturanata.

  Gimnazije Gnjilane je hram znanja, nauke i mudrosti, ali i najveći sabor omladine Kosovskog Pomoravlja, jer se tu dočekalo i ispratilo stotinu generacija učenika, na koje su sama institucija i svi njeni prefesori veoma ponosni, rečeno je na skupu.  

  Iako su teška vremena, Gimnazija, sa svojih trenutno 150 učenika, raspoređenih u 12 odeljenja, ide napred, kaže direktor Gimnazije Zoran Stojanović.

  „Ulažemo ogromne napore da unapredimo uslove rada za naše učenike i nastavni kadar. Nedostaje nam učenički, kabinetski i laboratorijski prostor  za realizaciju nastavnih planova i programa. Pokušavamo da taj nedostatak nadomestimo primenom novih informacionih tehnologija i pojedine nastavne sadržaje prikažemo u video projekciji da bi naši učenici stekli savremena  znanja i veštine, ali i intelektualne i moralne sposobnosti“, izjavio je za Puls direktor Stojanović.

  Ovom prilikom predstavljena je i monografija Stanislava Kojića povodom stogodišnjice ove prosvetne, ali i kulturne institucije u Kosovskom Pomoravlju.

  „Imamo 11.650 maturanata koji su završili potpunu Gnjilansku gimnaziju, a od toga više od 1.300 intelektualaca sa preko 60 profesija i zanimanja koji su završili više škole i fakultete“, otkriva za Puls autor monografije Stanislav Kojić.

  Zbog prevencije od širenja pandemije koronavirusa, svečanost povodom velikog jubileja Gimnazije u Gnjilanu održana je skromno, u školskim prostorijama u Šilovu, kojoj je prisustvovalo dvadesetak gostiju i nastavnog osoblja.  

  Novinarka: Radica Micanović   


  Video


  PULS NARODA