PRETRAGA

PRIŠTINA BORELJU: NE PRAVITE POLITIČKI ILI ETNIČKI PROBLEM

 • b.antic
 • 13/10/2021 16:39
 • Pregleda: 101
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/pristina_borelju:_ne_pravite_politicki_ili_etnicki_problem/36051
 • PRIŠTINA, 13. oktobar - Šef kabineta premijera Kosova Luan Dalipi je, povodom apela šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja na momentalni prekid nasilja na severu Kosova, izjavio da je "borba protiv kriminala i krijumčarenja tipična nadležnost jedne suverene države".

  Nakon što je Borelj poručio da su neprihvatljivi jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stabilnost, Dalipi je na Tviteru od Borelja zatražio da nasilje, koje su, kako tvrdi, izazvali huligani po nalogu Srbije, ne prikazuje kao međuetnički problem između Albanaca i Srba na Kosovu, piše Koha.

  On je, takođe, naveo da je današnja akcija preduzeta u sklopu borbe protiv kriminala i korupcije u četiri opštine na Kosovu, od kojih je jedna deo severnog područja Kosova.

  "Zato niko, a posebno nijedan visoki zvaničnik EU, ne bi trebalo da pokušava da od ovoga napravi politički ili etnički problem, i nikakva bilateralna koordinacija nije važna u ovom slučaju, jer je borba protiv kriminala i krijumčarenja tipična nadležnost jedne suverene države", napisao je Dalipi.

  Na kraju, Dalipi je poručio da kriminal i krijumčarenje nemaju nacionalnu pripadnost.

  Kako navodi Koha, tokom akcije koja je danas sprovedena u četiri opštine je uhapšeno osam osoba. Od toga šest Albanaca, jedan Srbin i jedan Bošnjak.

  Povređeno je šest policajaca, od kojih jedan Srbin.

  Izvor: Tanjug.


  PULS NARODA