PRETRAGA

PREDSTAVNICI SL PRENELI VUČIĆU ZABRINUTOST ZBOG PRETNJI MERA RECIPROCITETA

 • r.micanovic
 • 15/09/2021 15:30
 • Pregleda: 81
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/predstavnici_sl_preneli_vucicu_zabrinutost_zbog_pretnji_mera_reciprociteta/35551
 • BEOGRAD, 15.septembar - Čelnici Srpske liste tokom razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazili su danas zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenja reciprociteta prema srpskom narodu.

  Na sastanku je istaknuto da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu deset godina unazad, saopštila je pres služba predsednika.

  Predsednik Vučić je sa predsedništvom Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji i ekonomskom položaju srpskog naroda na Kosovu, kao i o kršenju Briselskog sporazuma od strane prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.

  Čelnici Srpske liste informisali su predsednika o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa.

  Oni su izrazili zadovoljstvo i istakli značaj što se današnji sastanak održava baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Zamolili su predsednika Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru Kosova, kao i za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina, navedeno je u saopštenju.
   
  Predsednik Vučić je obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć srpskom narodu i da će, povodom toga, u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosovu. Predsednik je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na Kosovu.
  Izvor: Kosovo Online


  PULS NARODA