PRETRAGA

PRAVNA POMOĆ ZA INTERNO RASELJENA LICA SA KOSOVA I METOHIJE

 • r.micanovic
 • 06/12/2016 13:15
 • Pregleda: 982
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/pravna_pomoc_za_interno_raseljena_lica_sa_kosova_i_metohije/12658
 • BEOGRAD, 06.decembar - Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Delegacija Evropske Unije u Srbiji organizuju sutra, 7. decembra u 11,30 sati u Palati „Srbija“ konferenciju „Besplatna pravna pomoć za interno raseljena lica sa Kosova i Metohije“.
  Projekat i oblike dostupne pravne pomoći interno raseljenim licima, izbeglicama i povratnicima predstaviće, između ostalih, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, šef Sektora za pravosuđe, unutrašnje poslove i socijalnu inkluziju Delegacije EU Nikolas Bizel i vođa projekta Deklan O'Mahoni.

  Vlada Republike Srbije i Evropska unija posvećene su kontinuiranom pružanju pravne podrške interno raseljenim licima, izbeglicama i povratnicima po readmisiji.

  Ovim ranjivim grupama nedostaju informacije, konkretna pomoć i zastupanje kvalifikovanih advokata pred sudovima. U tom cilju, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Delegacija Evropske unije u Srbiji ponovo su pokrenule mehanizam besplatne pravne pomoći u okviru projekta „Zaštita i unapređenje imovinskih prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika na osnovu sporazuma o readmisiji“.

  Uspostavljeno je šest pravnih timova u gradovima širom Srbije sa ciljem da ovim licima omogući da pronađu trajna rešenja za jedinstvene probleme sa kojima se suočavaju zbog nemogućnosti da svoja prava, pre svega imovinska, ostvare u mestima porekla.

  Predstavnicima medija omogućeno je praćenje cele konferencije, a izjave za medije predviđene su po završetku događaja, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Izvor: Saopstenja