PRETRAGA

POPOVIĆ OBIŠAO RADOVE NA RENOVIRANJU OŠ ,, MILADIN MITIĆ,, U LAPLJEM SELU

 • b.antic
 • 26/10/2020 16:18
 • Pregleda: 33
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/popovic_obisao_radove_na_renoviranju_os__miladin_mitic_u_lapljem_selu/31199
 • GRAČANICA, 26. Oktobar- Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na renoviranju i adaptaciji osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena a direktor škole kaže da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.

  Drugi sprat škole gotovo je u potpunosti renoviran u prvoj fazi projekta koji finansira opština Gračanica preko svog odeljenja obrazovanja. Menja se inventar, uređuju podovi i rasveta u školi, adaptiraju toaleti, krečenje objekta je završeno a fiskulturna sala biće preuređena u savremenu biblioteku.

  Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je tokom obilaska radova da je veoma zadovoljan intenzitetom radova i najavio nastavak ulaganja u obrazovne institcije kako bi i deci i nastavnom osoblju stvorili bolje uslove rada i školovanja.

  „Osim ove, sve škole na teritoriji opštine Gračanica koje do sada nisu biće rekonstruisane sve sa ciljem da naša deca ne oskudevaju ni u čemu što je potrebno za njihov pravilan razvoj. Pohvalio bih i direktora škole „Miladin Mitić“ koji na jedan kvalitetan način  vodi ovu školu i koji prepoznaje potrebe ove obrazovne institucije. Očekujem i da se završi izgradnja Srednjoškolskog centra što pre iako je rok za završetak pomeren za dva meseca“, kazao je Popović.

  Direktor osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić kazao je da je ovo jedno od najvećih i najznačajnijih renoviranja u poslednjih pet i po godina.

  „Želim da se zahvalim opštini Gračanica i odeljenju obrazovanja što su prepoznali naše potrebe, investitoru koji radi na jednom visokom nivou, odeljenju Urbanizma koje sve to prati. Ova škola zaslužuje da bude uređena jer i naši učenici svake godine beleže značajne rezultate. Kada se završi druga i treća faza biće ovo jedna od najuređenijih škola na teritoriji opštine Gračanica. U drugoj fazi biće renoviran aneks škole a u trećoj kancelarijske prostorije i kompletan prvi sprat zajedno sa mokrim čvorom“, rekao je Karadžić.

  Sa Popovićem radove na renoviranju škole obišle su i direktorice opštinskih odeljenja obrazovanja i urbanizma Brankica Nićić i Mirjana Stanojević.

  Nakon obilaska radova Popović i Karadžić posadili su ukrasno drveće u dvorištu škole. Sadnice će narednih dana biti podeljene svim obrazovnim institucijama na teritoriji opštine Gračanica.

  Izvor: Saopštenje


   


  PULS NARODA