PRETRAGA

PODELA ZAŠTITNE OPREME U RANILUGU

 • r.micanovic
 • 26/03/2020 12:15
 • Pregleda: 213
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/podela_zastitne_opreme_u_ranilugu/27747
 • RANILUG, 26.mart - Tokom jučerašnjeg dana opštinski odbor za vanredne situacije otpočeo je sa podelom zaštitnih maski i rukavica svim prehrambeno trgovinskim objektima.

  Opštinski inspektori, odnosno tržišni i sanitarni inspektor, su juče obilazili prehrambeno trgovniske objekte, i tom prilikom su vršili podelu zaštitnih maski i rukavica, kako bi radnici koji obavljaju trgovinsku delatnost i koji su u stalnom kontaktu sa stanovnicima opštine Ranilug bili zaštićeni, a u isto vreme kako bi zaštitili i građane koji se snabdevaju namirnicama u njihovim trgovinama.

  U cilju sprečavanja pojave korona virusa, inspektori su takoće apelovali na sve trgovinske radnike da se pridržavaju smernica koje su donele nadležne institucije i da poštuju radno vreme, odnosno ograničeno radno vreme od 06 do 10 časova i od 16 do 20 časova.

  Volonteri omladinskog saveta su juče u toku prepodnevnih šasova nastavili sa posetom stanovnicima starije dobi u selu Drenovce i vršili podelu lekova i sve neophodne pomoći onima kojima je pomoć neophodna.

  Odbor za vanredne situacije apeluje da se u cilju zaštite zdravlja i sprečavanja pojave i širenja Korona virusa COVID-19 , pridržavaju sledećih mera:

  1. Zabranjeno je kretanje građana i privatnih vozila od 24. marta 2020. godine između 10:00 i 16:00 časova i od 20:00 do 06:00 časova, osim za medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju osnovnih proizvoda(hrane i lekova) za ljude i životinje, za usluge i aktivnosti koje su u vezi sa upravljanjem pandemijom (zdravstvo, bezbednost i javna uprava).

  2. Obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica u svim javnim objektima;

  3. Neizlaženje iz svojih domova bez prevelike potrebe;

  4. Zabrana okupljanja na igralištima i parkovima za decu i starije;

  5. Zabrana okupljanja više od 2 osoba, u javnim prostorijama kao i na otvorenom prostoru;

  6. Svi prehrambeni maloprodajni objekti svoje radno vreme da prilagode od 06:00 – 09:30 i 16:00-19:30 časova;

   Oni koji nisu u mogućnosti da nabave osnovne životne namirnice kao i lekove, mogu se svakodnevno obratiti odboru za vanredne situacije u Ranilugu.
  Izvor: Saopštenje


  PULS NARODA