PRETRAGA

PAKETIĆI IZ REPUBLIKE SRPSKE ZA MALIŠANE KOSOVSKOG POMORAVLJA

 • 13/01/2018 14:32
 • Pregleda: 501
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/paketici_iz_republike_srpske_za_malisane_kosovskog_pomoravlja_/17374
 • D. KORMINJANE-KOS. KAMENICA, 13. januar - Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji (KiM) Milorad Arlov danas je u Donjem Korminjanu u Osnovnoj školi “Veljko Dugošević” podelio je oko 550 novogodišnjih paketića za đake u kosovskokameničkoj, a zatim i u vitinskoj opštini.  
  Konvoj sa slatkišima danas u Kosovskom Pomoravlju završava svoju posetu Kosovu i Metohiji, kaže Milorad Arlov.
  “Novac za više 1.200 paketića za decu na Kosovu prikupljali su njihovi vršnjaci u Republici Srpskoj. Na svako paketiću piše:  “Voli vas vaša Republika Srpska”. To nije mnogo. To je znak pažnje da znaju da su njihovi vršnjaci mislili mesec dana na njih prikupljajući novac za paketiće koje smo im doneli. Cilj nam je bio da im izmamimo osmeh, jer svi vole slatkiše”, kaže Arlov. 
  Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Slađan Jordanović ističe zahvalnost na pomoći i podršci Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
  “Nekome i nešto malo znači mnogo. Važno je da se deca obraduju”, kaže Jordanović.
  Prethodno, troje dece sa severa i troje sa juga KiM dobila su stipendije u iznosu od po 1.200 evra na godišnjem nivou. To su u većini slučajeva deca iz socijalno najugroženijih porodica, ali jedna stipendija dodeljena je dečaku koji je izuzetan talenat u sportu.
  “Želimo da kada se iškoluju uz pomoć naših stipendija i budu u mogućnosti, i oni pomognu nekome kome je to potrebno. To i jeste cilj našeg projekta. Republika Srpska kao i mnogo puta do sada pokazala je svoju humanost prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i nastaviće to da čini”, kaže Milorad Arlov.
  Inače, projekat "Spojimo srpsku decu Kosova i Metohije i Republike Srpske"  sprodovi se sedam godina zaredom u Republici Srpskoj. U okviru projekta, ove godine od 16. do 23. juna, oko pedesetoro dece iz najugroženijih porodica u Kosovskom Pomoravlju biće gosti Republike Srpske.
  Novinar: Ruška Šipetić
   
    
   


  Video