PRETRAGA

OTVOREN DOM PENZIONERA U NOVOM BRDU

 • internet
 • 14/09/2017 14:38
 • Pregleda: 1611
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/otvoren_dom_penzionera_u_novom_brdu/15906
 • PREKOVCE-NOVO BRDO, 14.septembar – Predsednik Privremenog organa opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović i zamenik predsednika skupštine opštine Vranje Gradimir Jovanović  svečano su danas otvorili u selu Prekovce  prostorije namenjene starijim ljudima ovoga kraja.
  Tako su penzioneri Kosovskog Pomoravlja po prvi put posle 1999.godine dobili svoj dom. 
  Od danas  penzioneri imaju na raspolaganju dve prostorije u kojima će moći da se druže, igraju šah i druge društvene igre, a imaće na raspolaganju i računar sa internet konekcijom.
  „Pored mesta za okupljanje, novi Dom penzionera će nam omogućiti da budemo bolje informisani  o pravima i mogučnostima koje nam se nude, a koje do sada nismo koristili, kao što je odlazak u banje, prevoz, povlastice prilikom kupovine  i slično“, rekao je predsednik Udruženja penzionera u opštini Novo Brdo Dragutin Perić.
  Predsednik Privremenog organa Svetislav Ivanović je zahvalio gostima iz Vranja na pomoći prilikom otvaranja Doma, koji će moći da koristi veliki broj penzionera ovoga kraja.  
  Prostorije se nalaze u novoizgrađenom objektu u kojem će u budućnosti biti smešten starački dom.
  Sredstva za izgradnju objekta obezbedilo je kosovsko ministarstvo za rad i socijalno staranje, a građevinski radovi su završeni prošle godine.
   
  Novinar: Jovan Simić
   


  Video


  PULS NARODA