PRETRAGA

OBIJENA KUĆA ANĐELIJE ŽIVIĆ IZ BERKOVA

 • rtvpuls
 • 08/09/2019 07:56
 • Pregleda: 58
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/obijena_kuca_andjelije_zivic_iz_berkova/25057
 • KLINA, 8.septembar - Kuća Anđelije Živković iz Berkova kod Kline obijena je a lopovi su osim tehničkih stvari odneli i gotovo svo pokućstvo. Vlasnica obijene kuće slučaj je u četvrtak 5. septembra krađu prvo prijavila Kancelariji za zajednice i povratak u Opštini Klina, a potom i kosovskoj policiji.
   
  Kako je za Kosovo Online potvrdila šefica Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Klina, Silvija Rašković, lopovi su iz kuće povratnice Anđelije Živković odneli frižider, električni šporet, veš mašinu, usisivač, posuđe i deo nameštaja.
   
  „U kući su napravili premetačinu i maltene sve što je moglo da se iznese kroz balkonska vrata oni su izneli iz kuće. Mi smo slučaj prijavili i policija je po prijavi izašla na teren, obavila uviđaj i zapisnik, sada je to deo njihove procedure“, ispričala je Raškovićeva.   
   
  Ona je dodala da je Anđelija Živković, koja u Berkovo dolazi povremeno, u četvrtak ujutru vidno uznemirena došla u Kancelariju za zajednice i povratak i prijavila krađu.
   
  Anđelija Živković se 2005. godine vratila u Berkovo, a u ovom povratničkom selu nadomak Kline danas živi nešto više od dvadesetoro Srba.
   
  Izvor: Kosovoonline