PRETRAGA

NOVA AKCIJA HO SRPSKA SOLIDARNOST HRANOM

 • r.micanovic
 • 04/02/2019 13:16
 • Pregleda: 617
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/nova_akcija_ho_srpska_solidarnost_hranom/22238?fbclid=IwAR12n5fM11TBwYRDIKcu-I-t5og9DiQCul0g9UQ3GTk-1y19XoQGsiYz184

 • ŠILOVO, 4.februar - Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost hranom“ obradovala je ove godine ukupno  oko 2200 mališana širom Kosova i Metohije i Republike Srpske. Prošle godine su obezbedili dve stomatološke stolice za škole u Kosovskom Pomoravlju, stipendiraju dvojicu bogoslova, trenutno dele zimsku obuću i najavljuju nove aktivnosti.
  Volonteri Humanitarne organizacije „Srpska solidarnost hranom“  petu godinu zaredom delili su božićne i novogodišnje paketiće deci na Kosovu I Metohiji, a poslednje su darovali na  Svetog Savu.  
  „Cilj akcije je što više nasmejanih dečjih lica  a njihovim roditeljima podstrek da ostanu na svom vekovnom ognjištu“,  izjavio je gostujući u Jutarnjem programu Rtv Puls Branko Antić.
  „Tokom vikenda krenuli smo u novu akciju, koju ćemo nastaviti ako bude ljudi dobre volje u centralnoj Srbiji i dijaspori koji hoće da im pomognu. Reč je podeli zimske obuće za najmlađe u Kosovskom Pomoravlju i Metohiji“, kaže Antić.
   Sarađuju sa drugim humanitarnim organizacijama   i prikupljaju novčane donacije radi sprovođenja humanitarnih, socijalnih programa i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.
  „ Prošle godine obezbedili smo stomatološke stolice za OŠ „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici i OŠ „Trajko Perić“ u Velikom Ropotovu. Ima indicija da i ove godine obezbedimo bar još dve ovakve stolice. Pored toga, drugu godinu za redom stipendiramo dvojicu bogoslova u prizrenskoj bogosloviji. U skorijem periodu imamo u planu da u kosovskom Pomoravlju saniramo kuću za petočlanu porodicu a jednu da izgradimo od temelja“, najavio je Antić.
  Pripremila: Radica Micanović


  Video


  PULS NARODA