PRETRAGA

NASTAVLJAJU SE KRAĐE U KOSOVSKOM POMORAVLJU

 • 07/11/2018 16:41
 • Pregleda: 1735
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/nastavljaju_se_kradje_u_kosovskom_pomoravlju/20974
 • GORNJE KUSCE, 07.novembar - Srpska domaćinstva u Kosovskom Pomoravlju  i njihova imovina svakodnevno su na meti lopova. Ovoga puta  štetu su pretrpeli meštani  Gornjeg Kusca u novobrdskoj opštini. Kradljivci su odneli dva grla krupne stoke i automobil marke Pasat. Policija traga za počiniocima.

  Noćas posle ponoći nepoznati  počinioci  provalili su u desetak srpskih domaćinstava u Gornjem Kuscu. Prvi je krađu  prijavio Predrag Stojanović, oko dva časa posle ponoći, kada je njegov otac Živko otišao do štale da proveri u kakvom je stanju krava koja je trabalo uskoro da se oteli.

  Devetočlana porodica Stojanović živi od minimalca i penzije koju prima deda Živko i naneta šteta će i te kako uticati na porodični budžet, kaže za Puls Stojanović.

  I komšiji Radoslavu Stajiću, takođe, lopovi su iz štale pored kuće u kojoj žive, ukrali kravu. Nestanak je jutros oko pola sedam primetila njegova supruga kada je krenula  u obilazak štale. Radoslav nije hteo pred kameru, ali  nam je rekao da su njegovi ukućani uznemireni i uplašeni.
   
  U samom centru sela, vlasniku restorana „Stars“  Draganu Kostiću, lopovi su iz dvorišta ukrali automobil marke Pasat. Njegova majka Ljubica je  primetila otvorenu kapiju dvorišta i nestanak automobila i alarmirala članove porodice.

  Tokom noći lopovi su provalili u još nekoliko  srpskih  domova i pokušali krađu krupne stoke i automobila. Šteta je izbegnuta  budnošću pojedinih meštana koji su osujetili nameru lopova i sprečili moguće incidente.

  Inače ovo je prva krađa u novobrdskoj opštini, od kada je smenjen komandir policijske stanice u Novom Brdu Šukri Alija, a na njegovo mesto postavljen  poručnik Gani Hurugljica.

  Pripremio: Bojan Antić
   


  Video