PRETRAGA

MINISTAR JEVTIĆ POSETIO RADIO GRAČANICU

 • 11/05/2016 12:34
 • Pregleda: 325
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/ministar_jevtic_posetio_radio_gracanicu/9891
 • GRAČANICA, 11.maj -  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je Radio Gračanicu i razgovarao sa novinarskom ekipom, koja je bila napadnuta u Obiliću. Osuđujući napad koji je, kako je rekao, bio očigledno etnički motivisan Jevtić je izjavio da će o ovom kao i o poslednjim napadima na srpsku imovinu govoriti i na predstojećoj sednici Vlade Kosova.
  „Ja sam došao da razgovaram sa ekipom koja je napadnuta i lično od njih čujem detalje koji su vezani za napad. Neko je te ljude napao na radnom zadatku i ono što mene više brine jeste da su napadnuti samo zato što su Srbi i samo zato što su bili u vozilu koje je imalo beogradske registarske oznake. Kako tamo neko reče, te registarske oznake su ih isprovocirale i mislim da je to nedopustivo. Nedopustivo je i to što nema reakcija većinskog naroda, nema reakcija unutar institucija koje treba da reaguju i da vrlo jasno osude napad“, istakao je Jevtić gostujući u jutarnjem programu Radio Gračanice.

  On je naglasio da je o ovom incidentu razgovarao i sa ambasadorom OEBS-a, kome je napomenuo da očekuje i reakciju međunarodnih institucija jer svako ćutanje na onakve događaje predstavlja znak odobravanja.

  „Ovakve stvari ne mogu i ne smeju da se odobravaju i suštinski želim da, ne samo počinioci napada na vašu novinarsku ekipu budu kažnjeni zbog toga, već želimo i vrlo jasnu osudu i reakciju društva i institucija kako neko ne bi pomislio da to je to dopustivo i da to može ponovo da radi“,rekao je Jevtić.

  Ovakvi napadi nisu normalni jer u 21. veku napadati nekog samo zato što pripada drugom narodu je nešto što je poražavajuće i mislim da mi trebamo da izgradimo drugačiju budućnost, istakao je ministar Jevtić i dodao da napad koji se juče desio nije samo napad na novinarsku profesiju i na Srbe kao narod, već je to napad i na slobodu i budućnost.


  PULS NARODA