PRETRAGA

MIČEL: KOSOVO IMA PRAVO DA FORMIRA VOJSKU

 • 14/03/2018 14:35
 • Pregleda: 93
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/micel:_kosovo_ima_pravo_da_formira_vojsku_/18203
 • BEOGRAD, 14. mart – Američki zvaničnik Ves Mičel je tokom konferencije za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem naveo da Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima.
   
  "Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i koje bi uključile i kosovske Srbe i niko nema pravo da zabrani Kosovu da razvija takve strukture", rekao je Mičel.
   
  Mičel je kazao da SAD podržavaju to pravo Kosova, ali i naglasio da je za to neophodna promena ustava.
   
  On je rekao da to zahteva mnogo posla i da su se SAD angažovale "vrlo blisko sa ljudima u Prištini oko toga".
   
  Mičel je rekao da je razgovor sa predsednikom Srbije bio "otvoren i veoma dobar" i da su razgovarali o Kosovu, bezbednosti i sigurnosti regiona i ekonomskoj saradnji.
   
  "Želimo da se vratimo na staru stazu tesne bliskosti i saradnje SAD i Srbije. I dalje verujemo da je vizija slobodne i prosperitetne Srbije u skladu i u miru sa susedima i integrisana sa Zapadom cilj svih nas i radujem se saradnji sa predsednikom Srbije i njegovim timom na razvijanju tih ciljeva", rekao je Mičel .
   
  Kako je rekao, njegova osnovna poruka je da su SAD privržene partnerstvu sa Srbijom.
   
  “Hvala Vučiću na dobrodošlici i gostoprimstvu. Imali smo otvoren i veoma dobar razgovor. Ovo je moja prva poseta Balkanu i bilo je veoma važno da dođem u Srbiju“, naveo je Mičel. Izvor: B92