PRETRAGA

MEŠTANI U BERIVOJCU KONAČNO DOBIJAJU VODU

 • internet
 • 14/09/2017 14:44
 • Pregleda: 591
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/mestani_u_berivojcu__konacno_dobijaju_vodu/15907
 • BERIVOJCE - KAMENICA, 14.septembar – Deo sela u Berivojcu, opština Kamenica, u kojem živi više od 70 porodica, uskoro će dobiti vodovod, saznaje  Puls. Tako će se konačno rešiti višegodišnji problem vodosnabdevanja koji je najviše pogađao sedam romskh porodica  nastanjenih na brdu na periferiji sela.
  Radovi na kopanju kanala  počeli su danas i očekuje se da voda stigne do svih domaćinstava za tridesetak dana. 
  „Život bez vode je nemoguć“, kaže za Puls meštanin  Seit Ahmeti i priznaje da se nije ljudski okupao od 2003.godine, kada se vratio  iz izbeglištva u Makedoniji.
  I Miftar Krueziju kaže da će time biti rešen najveći problem meštana koji je  posebno pogađao školsku  decu, o čemu je Puls izveštavao pre dva dana.
  „Da nije bilo ove vaše kamere, pitanje je da li bi mi uopšte i dobili vodu“, rekao je Krueziju.  
  Početku radova na izgradnji vodovoda dugog dva kilometra prisustovao je i potpredsednik opštine Kamenica  Fatmir Mutoši.
  „Ovo je veliki dan za Berivojce, multietničko naselje u kojem žive Albanci, Srbi i Romi i dele iste probleme od kojih je nedostatak vodovodne mreže bio najveći“, kazao je Matoši.
  Sredstva za realizaciju projekta u visini od 27 hiljada evra obezbedila je Islamska zajednica iz donacija svojh članova iz Švajcarske.
   


  Video


  PULS NARODA