PRETRAGA

MELCER: BRISEL JE ZAŠTITNIK ALBANACA

 • r.micanovic
 • 04/03/2013 15:43
 • Pregleda: 483
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/melcer:_brisel_je_zastitnik_albanaca_/775
 • Beč, 04.mart  - Šef delegacije Slobodarske partije Austrije u Evropskom parlamentu Andreas Melcer zatražio od EU da konačno uzme u obzir legitimne interese Srba na Kosovu.
  Melcer je istovremeno zatražio od EU da odustane od jednostranog stava u korist kosovskih Albanaca.
  "To upravo nije činila EU, posebno se Brisel u prošlosti pokazao kao zaštitnik kosovskih Albanaca", naglasio je on povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine.
  Poslanik FPO posebno je ukazao na to da Brisel vrši, na nedopustivi način, pritisak na Beograd, dok je prema Kosovarima popustljiv. "Tako zaštita srpskog stanovništva na severu Kosova još uvek nije obezbeđena, a i ćutanje EU, koja je inače veoma osetljiva na pitanja ljudskih prava, u vezi ponovljenih razaranja srpskih kulturnih spomenika, kao i skrnavljenje pravoslavnih crkava i manastira od strane kosovskih Albanaca se mora nazvati sramotom", poručio je on u saopštenju.
  Melcer je dodao da po pitanju Kosova još zadugo nije "izgovorena poslednja reč".
  "Posebno se mora uzeti u obzir podela Kosova, to jest otcepljenje, većinski Srbima naseljeni sever. I oko zaštite srpskih spomenika još ima dosta toga da se uradi. EU zbog toga bi trebalo da promeni svoj jednostrani stav u korist kosovskih Albanaca", naglasio je Melcer.

  Izvor: TANJUG