PRETRAGA

LJUDI MOGU DA UMRU JER NEMA LEKOVA

 • r.micanovic
 • 06/03/2013 09:56
 • Pregleda: 556
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/ljudi_mogu_da_umru_jer_nema_lekova___/796
 • GRAČANICA, 06.mart - Zaposleni u Domu zdravlja u Gračanici održaće protestni skup jer su zdravstvene ustanove ostale bez lekova. Lekari kažu da ne mogu biti odgovorni ako neko umre.
  Direktorka Doma zdravlja Gračanica Rada Trajković kaže za B92 da Agencije za lekove Kosova bez ikakvog pravnog osnova onemogućava dopremanje lekova i na taj način direktno ugrožava zdravlje bolesnih ljudi. Lekari su o tome već obavestili Kfor i Euleks, ali i Ministarstvo zdravlja Kosova.
  Trajković kaže da je, iako su od ministra dobili uveravanja da će lekovi stići, jer za to ne postoje nikakve pravne niti tehničke prepreke, situacija i dalje ista - lekova nema.
  "Naša apoteka je potpuno prazna, pogotovo za lekove koji su najpotrebniji. Pre svega imamo probleme sa snabdevanjem pacijenata koji su oboleli od kardiovaskularnih bolesti, psihoze i psihosomatskih obolenja. Ostali su bez lekova i dijabetičari i mala deca za koje nemamo lekove za inhalacije, kao ni za asmatičare, niti za druga osptruktivna obolenja. Mi lekari sada ne možemo da prihvatimo odgovornost za eventualnu smrt nekog pacjenta", istakla je ona.

  Izvor: B 92


  PULS NARODA