PRETRAGA

LAJČAK DANAS U PRIŠTINI

 • internet
 • 25/11/2021 08:28
 • Pregleda: 38
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/lajcak_danas_u_pristini/36618
 • PRIŠTINA, 25.novembar - Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće danas na Kosovu u sklopu priprema susreta na najvišem nivou u okviru pregovaračkog procesa, a koji bi prema planovima Brisela trebalo da se održi do kraja godine.
   
  Lajčak se utorak u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u ponedeljak je u Beču razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem o napretku u dijalogu.
   
  "Ove posete imaju za cilj da se postigne napredak u pripremi narednog susreta na najvišem nivou za koji se još nadamo da će se održati kasnije ove godine", izjavio je juče portparol EU Peter Stano. 
   
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče nije hteo da iznosi detalje razgovora koji je imao sa Lajčakom ove nedelje, ali je rekao da su teme bile od rešavanja pitanja nestalih osoba do formiranja Zajednice srpskih opština. 
   
  "Smatramo da je svaki razgovor blagorodan i lekovit, važno je da razgovaramo o svim temama, o ZSO, energetici, ali i da pokušamo da napravimo makar i minimalno poverenje između nas da ne bi dolazili u situacije kao pre više od mesec dana. To sam preneo posredniku za dijalog gospodinu Lajčaku, to je zvaničan zahtev Srbije. Za razgovore smo uvek spremni, želimo da oni budu što češći i ne želimo da prihvatimo tezu da smo na bilo koji način odgovorni što nema razgovora", rekao je Vučić.
   
  Izvor: Kosovo Online