PRETRAGA

KOSOVO KUPOVALO NEZAVISNOST?

 • 06/03/2013 13:03
 • Pregleda: 656
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/kosovo_kupovalo_nezavisnost/800
 • Priština,06.Mart - Bivši šef diplomatije Kosova Skender Hiseni izrazio je bojazan da se do pojedinih priznanja Kosova stiglo podmićivanjem što su prištinske vlasti negirale. "Država Kosovo ne treba i ne bi smela da se gradi na neistinitim i falsifikovanim premisama, kao što su razna obećanja za investicije i pomoć", rekao je Hiseni, preneo je danas prištinski dnevnik Koha ditore.

  Zamenica premijera Kosova Mimoza Kusari-Ljilja je, međutim, rekla da je Hisenijeva izjava štetna za Kosovo.

  "Kosovo nema fondove da bi korumpiralo države za dobijanje priznavanja", rekla je ona.

  Hiseni je izrazio bojazan da su u nekim zemljama, koje su visoki funkcioneri Vlade Kosova posetili kako bi obezbedili priznavanje državnosti Kosova, napravljene "razne transakcije u cilju dobiti".

  On je kritikovao sadašnju Vladu i dodao da pitanje lobiranja treba da bude "savršeno čisto".

  "Zabrinut sam zbog pojedinih izjava i samog zamenika premijera i ministra da su ponekad u ponekoj, recimo afričkoj zemlji, pokušane razne transakcije u koje je uključeno i priznavanje, bilo preko različitih investicija ili kupovinom kompjutera, jer se i o tome govorilo", rekao je Hiseni.

  Kosovo je priznalo oko 90 država i 22 od 27 članica EU. Pojedine države za koje je bilo saopšteno da su priznale Kosovo kasnije su navodile da nije bilo priznanja.

   


  PULS NARODA