PRETRAGA

KARAVAN NAJLEPŠIH NARODNIH PESAMA IPAK U KOSOVSKOJ MITROVICI 12. SEPTEMBRA

 • b.antic
 • 11/09/2019 18:44
 • Pregleda: 148
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/karavan_najlepsih_narodnih_pesama_ipak_u_kosovskoj_mitrovici_12_septembra/25098
 • BEOGRAD, 11.septembar - Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Jarinje koncert karavana "Najlepše narodne pesme", a ujedno i koncert kojim se obeležava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici.

  Posle 25 sati čekanja na prelazu Jarinje, danas u šest popodne konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stejdž Sistem-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

  I pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i ispoštovane procedure, kosovska administracija uporno je odbijala da propusti naša vozila. Tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dve žene, direktorke JP mreže "Most" i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi, konvoj RTS-a je ušao na teritoriju Kosova i Metohije.

  Nadamo se da će uprkos ovom neočekivanom kašnjenju naša ekipa obezbediti sve tehničke preduslove da se koncert uspešno održi.

  Na sutrašnjem koncertu u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 21 čas uz Narodni orkestar RTS-a će nastupiti Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pevači iz Kosovske Mitrovice.

  Izvor: RTS.
   


  PULS NARODA