PRETRAGA

KAMENOVAN AUTOBUS POD POLICIJSKOM PRATNJOM SA SRBIMA U PEĆI

 • 25/10/2015 16:26
 • Pregleda: 293
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/kamenovan_autobus__pod_policijskom_pratnjom_sa_srbima_u_peci_/7780
 • PRIŠTINA, 25. Oktobar - Autobus beogradskih registarskih tablica koji je u pokloničku ekskurziju prevozio vernike iz Beograda, kamenovan je u centru Peći u trenutku kada  je izlazio iz crkve Usekovanja glave sv. Jovana,navodi se u saopštenju iz kabineta minista za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibora Jevtića dostavljenom našoj redakciji.
  „Prema informacija koje smo dobili od Radio Goraždevca, čiji su novinari na licu mesta, povređenih tokom kamenovanja nije bilo, a na uatobusu je pričinjena materijalna šteta. Incident se, po rečima vozača Zorana Ćirića, dogodio naočigled policije, jer je autobus bio pod pratnjom dva policijska vozila, a policija nije reagovala na napad“, piše u saopštenju. 
  Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić najoštrije osuđue  i  ovaj, drugi incident u samo dva dana.
  „Kamenovanje autobusa pod policijskom pratnjom govori nam da napadači ne  prezaju ni od koga. Srbi imaju pravo da posećuju svoje svetinje na Kosovu  i to pravo im ne može uskratiti niko . Incident koji se danas dogodio u centru Peći je za svaku osudu i reakcije na ovaj incident moraju biti hitne i delotvorne. I onda kada nam se čini da je bezbednosna situacija poboljšana, napad koji se dogodio juče u Gornjem Kuscu na četvoricu dečaka i današnji napad su nas demantovali i pokazali da se ovih dana na Kosovu stvara atmosfera nesigurnosti za Srbe. Kosovsko društvo neće biti ni malo bolje, niti će ići napred ako pojedinci stvaraju prepreke za slobodu kretanja, suživot i sve one elemente koji jedno društvo čine naprednim i sigurnim. Činjenica je da u policiji Kosova za region Peć radi mali broj Srba i to je problem koji mora da se reši, zato se nešto i na ovom planu mora promeniti kako bi na sve načine uticali da Kosovo bude bolje i sigurnije mesto za sve. Srbi na Kosovu žele da žive u miru i zajedno, ravnopravno sa svima”, kazao je ministar Jevtić.
  Putnici kojih je bilo oko pedeset su zbog ovog incidenta bili primorani da se vrate u crkvu do završetka uviđaja, navodi se u saopštenju minista Jevtića dostavljenom našoj redakciji.
   
   
   
  Izvor: Saopštenje Ministarsta
   
   


  PULS NARODA