28. 5. 2017.

PRETRAGA

JEVTIĆ: NAŠA ŽELJA JE OSTANAK I OPSTANAK NA KIM I ŽIVOT U MIRU

 • Desk
 • 20/03/2017 14:07
 • Pregleda: 458
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/jevtic:_nasa_zelja_je_ostanak_i_opstanak_na_kim_i_zivot_u_miru/13982
 • PREKOVCE-NOVO BRDO, 20. mart - Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić danas je po obilasku Kosovskog Pomoravlja poručio u Prekovcu, u novobrdskoj opštini, da Srbi žele da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji i da žive u miru sa svojim komšijama Albancima.
  “Ovo je poruka koju ću preneti i premijeru Isi Mustafi, jer sam u razgovoru sa ljudima u Kosovskom Pomoravlju dobio informacije da doživljavaju pritiske prilikom prelaska u Centralnu Srbiju. Ljude ne treba iskorišćavati u političke svrhe. Srbi žele da ostanu i opstanu na ovim prostorima i da žive u miru sa svojim komšijama Albancima”, rekao je Jevtić.
  Obećao je da će problemi koje imaju meštani Šilova, a odnose se na sređivanje kanalizacione mreže, rečnog korita i asfaltiranje tri kraka puta biti rešeni u najkraćem roku.
  “Posebno želim da poručim poljoprivrednicima u Kmetovcu da sam o njihovim problemima koje imaju na administrativnom prelazu Končulj prilikom prelaska radi plasmana poljoprivrednih proizvoda u Centralnoj Srbiji već razgovarao sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i da će njihov problem biti rešen u najskorijem roku”, rekao je Jevtić.
  Jevtić je na kraju poručio da će Ministarstvo za zajednice i povratak i dalje pomagati mladim bračnim parovima i porodicama sa egzistencijalnim problemima i da će nastaviti sa izgradnjom škola i vrtića u sredinama gde je to potrebno srpskom narodu.  
  Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović istakao je da je sa ministrom Jevtićem potpisano šest memoranduma o realizaciji prioritetnih projekata u infrastrukturi i za opremanje škole “Dositej Obradović" u Prekovcu kabinetom za informatiku.
  Inače, ovo je prva poseta ministra Dalibora Jevtića gnjilanskoj i novobrdskoj opštini u ovoj godini. 
  Novinar: Jovan Simić
   


  Video


  OBAVEŠTENJE: Obaveštavamo posetioce veb sajta www.rtvpuls.com da opcija POŠALJI KOMENTAR uz objavljenu vest neće biti dostupna do kraja kampanje za izbore za predsednika Srbije. Hvala na razumevanju. Redakcija RTV Puls.

  PULS NARODA