PRETRAGA

JEVTIĆ: NAŠA ŽELJA JE OSTANAK I OPSTANAK NA KIM I ŽIVOT U MIRU

 • Desk
 • 20/03/2017 14:07
 • Pregleda: 539
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/jevtic:_nasa_zelja_je_ostanak_i_opstanak_na_kim_i_zivot_u_miru/13982
 • PREKOVCE-NOVO BRDO, 20. mart - Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić danas je po obilasku Kosovskog Pomoravlja poručio u Prekovcu, u novobrdskoj opštini, da Srbi žele da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji i da žive u miru sa svojim komšijama Albancima.
  “Ovo je poruka koju ću preneti i premijeru Isi Mustafi, jer sam u razgovoru sa ljudima u Kosovskom Pomoravlju dobio informacije da doživljavaju pritiske prilikom prelaska u Centralnu Srbiju. Ljude ne treba iskorišćavati u političke svrhe. Srbi žele da ostanu i opstanu na ovim prostorima i da žive u miru sa svojim komšijama Albancima”, rekao je Jevtić.
  Obećao je da će problemi koje imaju meštani Šilova, a odnose se na sređivanje kanalizacione mreže, rečnog korita i asfaltiranje tri kraka puta biti rešeni u najkraćem roku.
  “Posebno želim da poručim poljoprivrednicima u Kmetovcu da sam o njihovim problemima koje imaju na administrativnom prelazu Končulj prilikom prelaska radi plasmana poljoprivrednih proizvoda u Centralnoj Srbiji već razgovarao sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i da će njihov problem biti rešen u najskorijem roku”, rekao je Jevtić.
  Jevtić je na kraju poručio da će Ministarstvo za zajednice i povratak i dalje pomagati mladim bračnim parovima i porodicama sa egzistencijalnim problemima i da će nastaviti sa izgradnjom škola i vrtića u sredinama gde je to potrebno srpskom narodu.  
  Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović istakao je da je sa ministrom Jevtićem potpisano šest memoranduma o realizaciji prioritetnih projekata u infrastrukturi i za opremanje škole “Dositej Obradović" u Prekovcu kabinetom za informatiku.
  Inače, ovo je prva poseta ministra Dalibora Jevtića gnjilanskoj i novobrdskoj opštini u ovoj godini. 
  Novinar: Jovan Simić
   


  Video


  PULS NARODA