PRETRAGA

"JESENJA PIJACA"

 • r.micanovic
 • 25/11/2021 16:46
 • Pregleda: 333
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/jesenja_pijaca_/36631
 • GORNJE KUSCE, 25.novembar - U osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Gornjem Kuscu, kod Gnjilana, održana je jesenja pijaca, na kojoj je učestvovalo tridesetak učenika od petog do osmog razreda.

  Edukativna radionica jesenja pijaca organizuje se godinama unazad, ali je  prvi put ove godine humanitarnog karaktera.  Nastavnica likovnog, Jelena Radovanović, svoju kreativnost prenela je na učenike koji su se potrudili da od jesenjih plodova naprave ukrase koji će privući pažnju kupaca.
  „Danas smo u našoj školi po prvi put organizovali  jesenju izložbu humanitarnog karaktera. Sav prikupljen novac doniraćemo bolesnoj deci, a na insistiranje učenika jedan deo prihoda biće uplaćen teško bolesnom Bobanu Stojkoviću iz Gornjeg Kusca, čija su deca učenici ove škole“, kaže za Puls  Ivana Đorđević, pedagog OŠ „Petar Petković Njegoš“ u Gornjem Kuscu.
  Dvojica braće, jedan bivši a drugi sadašnji učenik ove škole, za prelepo delo izrađeno od ukrasnog paunovog perja na stiropolu, uplatili  su čak 2.400 dinara sa željom da deca što pre ozdrave.
  Na pijaci je bilo raznih ukrasa, od krompira, kupusa, orašastih plodova ali i onih trajnih koji će dugo krasiti domove kupaca, kao što su korpice od šišarki, paun i još mnogo toga.  Najveća gužva bila je za tezgom Sare i Alekse Denića koji su za kratko vreme prodali oko stotinu ukusnih bakinih kolača.
  Novinarka: Radica Micanović


  Video