PRETRAGA

IZ ULICE OTVORENOG SRCA PORUKE MIRA I LJUBAVI

 • 13/01/2018 15:44
 • Pregleda: 126
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/iz_ulice_otvorenog_srca_poruke_mira_i_ljubavi__/17375
 • KOSOVSKA MITROVICA, 13. januar - "Mir i ljubav su poruke koje šaljemo iz Ulice otvorenog srca i ponavljamo da je Kosovska Mitrovica grad otvorenog srca i otvorenih vrata", rekao je Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, prilikom otvaranja manifestacije "Ulica otvorenog srca" u Kosovskoj Mitrovici.
  "Ulica otvorenog srca", povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine, protiče u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
  Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da se mališanima mora obezbediti mir i bezbrižno detinjstvo.
  "Neka slike našeg grada obiđu celu Srbiju i čitav region i pokažu da mladost, lepota, a pre svega ova deca, zaslužuju mir i da odrastaju kao njihovi vršnjaci širom sveta. Mir i ljubav su poruke koje šaljemo iz ''Ulice otvorenog srca'' i ponavljamo da je Kosovska Mitrovica grad otvorenog srca i otvorenih vrata, što je i dokazala unazad dve decenije, a to će činiti i u narednom period, pomažući mladim bračnim parovima i svima koji su dobronamerni, da ostanu i da trajemo na ovim prostorima, u našem gradu", rekao je Spirić.
  On je prisutnima čestitao pravoslavnu Novu godinu i poručio da je perspektiva "pred nama ukoliko budemo složni i jedinstveni".
  Zabavni program je otvoren novogodišnjom predstavom koju su izveli mališani iz predškolske ustanove "Danica Jaramaz".
  Među brojnim učesnicima ovogodišnje manifestacije su i glumice Nada Blam i Mina Lazarević, kao i Ratko Kraljević, osnivač srpskog Narodnog pozorišta u Budimpešti, Luka Petković, hodač na štulama, grupa "Happy" iz Beograda i učenici OŠ "Sveti Sava" iz Kosovske Mitrovice.
  Organizator ove manifestacije je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  Izvor: TV Most