PRETRAGA

HO SRPSKA SOLIDARNOST: DAVANJE KRVI

 • r.micanovic
 • 13/10/2019 16:04
 • Pregleda: 1191
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/ho_srpska_solidarnost:_davanje_krvi/25511
 • PASJANE, 13.oktobar - HO "Srpska solidarnost" je u saradnji sa Zdravstvenim centrom Gnjilane organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Danas je prikupljeno 12 jedinica ove dragocene tečnosti za potrebe Bolnice u Pasjanu.
  Članovi Humanitarne organizacije "Srpska solidarnost", na kraju svoje dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, obreli su se u Pasjanu, nadomak Gnjilana gde su još jednom pokazali da su uz Srbe na ovim prostorima. Dobrovoljnim davanjem krvi pomogli su ovdašnju bolnicu.
  Branko Antić krv daje 53.put. Prethodno je to bilo u okviru obeležavanja Vidovdana u Gračanici.
  „Dobrovoljno davanje krvi je samo jedna od akcija koju HO "Srpska solidarnost" sprovodi u okviru svog delovanja na KiM“, kaže Antić za Rtv Puls.
  Rukovodi se sloganom organizacije: „Naše malo nekome je mnogo“.
  Snežana Stupar iz okoline Obrenovca  više  puta je boravila  na Kosovu i Metohiji. Ovom prilikom povela je i svog devetogodišnjeg sina,  a krv daje prvi put.
  „Prvi put dajem krv i iskreno mislim da ću nastaviti  to da radim. Smatram da svi treba da se ujedinimo  i pomognemo našoj braći i sestrama koji su ovde“, kaže Snežana Stupar. Da bi neko mogao da da krv mora, pre svega da bude zdrav i zbog toga je obavezno prisustvo lekara.
  "Ove akcije su uvek dobrodošle i krv će stići do svih pacijenata kojima je potrebna" kaže glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.
  Inače, nije ovo prvi put da HO "Srpska solidarnost" pomaže Bolnicu u Pasjanu. Obezbeđivali su ranije u više navrata higijenske paketiće za bebe, a prvoj porodilji u ovoj godini darovali su zlatnik.
  Novinarka: Radica Micanović


  Video


  PULS NARODA