PRETRAGA

GRAČANICA: U SREDU PROTEST ZBOG LEKOVA

 • r.micanovic
 • 04/03/2013 15:18
 • Pregleda: 492
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/gracanica:_u_sredu_protest_zbog_lekova/773
 • GRAČANICA, 04.mart - Zbog onemogućavanja snabdevanja lekovima i medicinskim sredstvima zdravstvenih ustanova na Kosovu i Metohiji od strane Agencije za lekove Kosova, radnici Doma zdravlja Gračanica u sredu će održati protestni skup.
  Protest će početi u 10h ispred Doma zdravlja u Gračanici.  
  “Želimo da izrazimo zabrinutost i protest zbog neprofesionalnog rada službenika Agencije za lekove Kosova, koja bez ikakvog pravnog osnova onemogućava dopremanje lekova i na taj način direktno ugrožava zdravlje bolesnih ljudi, o čemu je naša zdravstvena ustanova već obavestila javnost”, navedeno je u saopštenju koje je iz Doma zdravlja dostavljeno KIM radiju.
  Iz Doma zdravlja pozivaju sve dobronamerne ljude da im se pridruže na protestu kako bi zajedno pokušali da skrenu pažnju na alarmantnu situaciju izizvanu nestašicom lekova.
   U saopštenju izražavaju nadu da će međunarodne organizacije i vlasti na Kosovu svatiti ozbiljnost situacije i uticati na službenike Agencije za lekove da počnu profesionalno da obavljaju svoj posao i time omoguće nesmetano snabdevanje lekovima.
  Dom zdravlja je obavestio Kosovsku policiju, i zatražio da Kosovska policija zaustavi saobraćaj radi bezbednosti učesnika protesta.

  Izvor: KIM RADIO


  PULS NARODA