1. 5. 2017.

PRETRAGA

GI SDP OČEKUJE OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU ZA OLIVERA IVANOVIĆA

 • internet
 • 17/02/2017 10:17
 • Pregleda: 44
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/gi_sdp_ocekuje_oslobadjajucu_presudu_za_olivera_ivanovica/13581
 • KOSOVSKA MITROVICA, 17.februar - Građanska inicijativa SDP se nada da će u ponovljenom postupku Oliver Ivanović učestvovati sa slobode i da će presuda biti oslobađajuća, saopšteno je iz te stranke.
  “U svetlu odluke Apelacionog suda, potvrđeno je ono što godinama tvrdimo, a to je da protiv gospodina Ivanovića nema dokaza, ni relevantnih svedoka, koji dokazuju ili ukazuju na navodnu njegovu krivicu. Podsećamo da je on više od tri godine u pritvoru i da je Osnovni sud presudom od devet godina zatvora, pogazio pravo i pravdu. Samo obrazloženje te presude je bilo kontradiktorno, a svedoci tužilastva su umesto optužbi, gospodinu Ivanoviću upućivali reči zahvalnosti”, navodi se u saopštenju.
  GI SDP veruje da, iako prestoji teška borba, Oliver Ivanović izlazi kao pobednik tj. slobodan čovek. 
  “Mi ostajemo uz njega u nadi da će u ponovljenom postupku on učestvovati sa slobode”, dodaje se u saopštenju
   
  Sud se u sredu izjašnjava o pritvoru
   
  Sednica sudskog veća na kojoj će se raspravljati o pritvoru lideeru  Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održana u sredu u Osnovnom sudu u Mitrovici, saznaje Radio Kontakt Plus.
   
  Apelacioni sud u Prištini poništio je  prvostepenu presudu kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora i naložio ponovno suđenje.
   
  Ivanović je bio proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora.
   
  On je bio optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. i februara 2000. godine. Osuđen je po prvoj tački, dok je po drugoj, koja ga je teretila za zločine 2000. godine, oslobođen, što je sada potvrdio i Apelacioni sud.
   
  Sudsko veće oslobodilo je u istom postupku kojem je suđeno Ivanoviću ostalu četvoricu optuženih - penzionisanog pukovnika MUP-a Dragoljuba Delibašića, advokata Iliju Vujačića, pravnika Nebojšu Vujačića i profesora Aleksandra Lazovića. 
   
  Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana,  saslušano je preko osamdeset svedoka.
   
  Ivanović se i dalje nalazi u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici. 
   
  Izvor. TV Most, Radio Kontakt plus
   


  OBAVEŠTENJE: Obaveštavamo posetioce veb sajta www.rtvpuls.com da opcija POŠALJI KOMENTAR uz objavljenu vest neće biti dostupna do kraja kampanje za izbore za predsednika Srbije. Hvala na razumevanju. Redakcija RTV Puls.

  PULS NARODA