PRETRAGA

GI SDP OČEKUJE OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU ZA OLIVERA IVANOVIĆA

 • internet
 • 17/02/2017 10:17
 • Pregleda: 102
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/gi_sdp_ocekuje_oslobadjajucu_presudu_za_olivera_ivanovica/13581
 • KOSOVSKA MITROVICA, 17.februar - Građanska inicijativa SDP se nada da će u ponovljenom postupku Oliver Ivanović učestvovati sa slobode i da će presuda biti oslobađajuća, saopšteno je iz te stranke.
  “U svetlu odluke Apelacionog suda, potvrđeno je ono što godinama tvrdimo, a to je da protiv gospodina Ivanovića nema dokaza, ni relevantnih svedoka, koji dokazuju ili ukazuju na navodnu njegovu krivicu. Podsećamo da je on više od tri godine u pritvoru i da je Osnovni sud presudom od devet godina zatvora, pogazio pravo i pravdu. Samo obrazloženje te presude je bilo kontradiktorno, a svedoci tužilastva su umesto optužbi, gospodinu Ivanoviću upućivali reči zahvalnosti”, navodi se u saopštenju.
  GI SDP veruje da, iako prestoji teška borba, Oliver Ivanović izlazi kao pobednik tj. slobodan čovek. 
  “Mi ostajemo uz njega u nadi da će u ponovljenom postupku on učestvovati sa slobode”, dodaje se u saopštenju
   
  Sud se u sredu izjašnjava o pritvoru
   
  Sednica sudskog veća na kojoj će se raspravljati o pritvoru lideeru  Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održana u sredu u Osnovnom sudu u Mitrovici, saznaje Radio Kontakt Plus.
   
  Apelacioni sud u Prištini poništio je  prvostepenu presudu kojom je Ivanović bio osuđen na devet godina zatvora i naložio ponovno suđenje.
   
  Ivanović je bio proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora.
   
  On je bio optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. i februara 2000. godine. Osuđen je po prvoj tački, dok je po drugoj, koja ga je teretila za zločine 2000. godine, oslobođen, što je sada potvrdio i Apelacioni sud.
   
  Sudsko veće oslobodilo je u istom postupku kojem je suđeno Ivanoviću ostalu četvoricu optuženih - penzionisanog pukovnika MUP-a Dragoljuba Delibašića, advokata Iliju Vujačića, pravnika Nebojšu Vujačića i profesora Aleksandra Lazovića. 
   
  Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana,  saslušano je preko osamdeset svedoka.
   
  Ivanović se i dalje nalazi u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici. 
   
  Izvor. TV Most, Radio Kontakt plus
   


  PULS NARODA