PRETRAGA

EK : MOGUĆE I ODRŽIVO REŠENJE KOJE DOGOVORE DVE STRANE

 • Desk
 • 10/08/2018 14:34
 • Pregleda: 110
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/ek_:__moguce_i_odrzivo_resenje_koje_dogovore_dve_strane/19946
 • BRISEL, 10.avgust - Trajno rešenje za Kosovo znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu s medjunarodnim pravom oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost, izjavio je danas u Briselu portaparol Evropske komisije Karlos Martin.

  Na pitanje novinara da li Evropska komisija podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju kao mogućem rešenju za Kosovo, on je podsetio da su tokom dijaloga na visokom nivou 24. juna predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali "intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji ji odnosa i saglasili se da intenziviraju rad u narednim sedmicama".

  Martin je dodao i da su oni 18. jula "razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra".

  "Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i da im pomogne da ostvare napredak na putu ka Evropi i unaprede živote gradjana. Trajno rešnje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa medjunarodnim pravom, a  strane treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti", rekao je predstavnik EK.Izvor: Beta.