PRETRAGA

DVADESETČETVOROČLANI SAVIĆI IZ KORETIŠTA DOBILI NOVU KUĆU

 • rtvpuls
 • 19/11/2019 15:28
 • Pregleda: 3088
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/dvadesetcetvoroclani_savici_iz_koretista_dobili_novu_kucu/25965
 • KORETIŠTE, 19.novembar – Socijalno ugrožena porodica Savić iz Koretišta, kraj Gnjilana, koja broji 24-oro ukućana, danas je dobila krov nad glavom. Gradnju i potpuno opremanje nove kuće oko 100 kvadratnih metara pomogla je humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“. 
   
  Prisustvujući svečanosti, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodoscije zahvalio je humanitarcima, sportistima i svim ljudima dobre volje koji su učestovali u akciji prikupljanja sredstava.
   
  „U porodici Savić je osmoro dece i oni su primer svima da je bogatstvo u deci najveće, a deca bi trebalo da nas naslede na ovim svetim prostorima“, tekao je vladika Teodosije.
   
  Novu kuću osveštao je vladika sa igumanom manastira Draganac Ilarionom i sveštenicima i monasima iz Kosovskog Pomoravlja. 
   
  Predsednik organizacije „Srbi sa Srbe“ Igor Rašula rekao je da je danas zaokružen proces koji je trajao duže vremena, ali je sama kuća izgrađena za rekordno kratko vreme, manje od dva meseca.
   
  „Ovo je zaista lep i svečani trenutak kada jedna porodica dobija nov krov nad glavom i počinje da živi životom dostojnim čoveka u 21.veku“, izjavio je Rašula.
   
  Za našeg poznatog košarkaša i reprezentativca Marka Kešelja, koji je od prvog dana učestvovao u akciji, ovo je samo prvi od budućih projekata za one kojima je pomoć neophodna.
   
  Finansijsku pomoć za izgradnju kuće u Koretištu dali su i prijatelji iz Severne Makedonije Saša Bogdanović, predsednik opštine Centar Skoplje i Pera Antić, predsednik Košarkaškog saveza Severne Makedonije.
   
  Domaćin, pedesetogodišnji Predrag Savić nije krio zadovoljstvo jer će novi objekat obezbediti deci pristojan život.
   
  Dvadeset četvoro članova porodice Savić iz Koretišta, u tri generacije, do danas su zajedno živeli u staroj oronuloj kući, a večeras će u novim krevetima i sveže okrečenim sobama spavati Predragov sin sa snajom i osmoro dece.
   
  Novinar: Jovan Simić
   

   


  Video