PRETRAGA

DRECUN O VESELJIJEVOJ INICIJATIVI: POKUŠAJ DA SKRENU PAŽNJU SA SVOJIH ZLOČINA

 • r.sipetic
 • 16/05/2019 09:11
 • Pregleda: 222
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/drecun_o_veseljijevoj_inicijativi:_pokusaj_da_skrenu_paznju_sa_svojih_zlocina/23653
 • BEOGRAD, 16. maj - Najnoviji potezi prištinskih vlasti, odnosno najava formiranja komisije koja će prikupljati činjenice o navodnim zločinima Srbije na Kosovu i Metohiji predstavlja čistu propagandu, ali i taktiku da skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili, rekao je za RTS predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.
  Priština je suočena sa gubitkom podrške posle niza jednostranih poteza i odbijanja da nastave dijalog sa Beogradom zbog čega žele da skrenu pažnju na sebe i da se predstave kao žrtve, tvrdi Milovan Drecun.
  "Oni žele da snažnom propagandnom kampanjom skrenu pažnju sa zločina koje su oni počinili. Kretori ove kampanje su upravo oni koji su suočeni sa pozivima spevijalozovanih sudova i to su oni koji će, nadamo se biti i optuženi za najteže zločine", rekao je Drecun.
  Priština na ovaj način pokušava da potpuno onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom. Međutim, kako kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM, Srbija neće podleći pritiscima da prizna nezavisnost Kosova.
  "Oni žele da ojačaju pozicije koje su izgubili u poslednje vreme kao i da skrenu pažnju sa zločina koje su počinili pripadnici OVK", kaže Drecun.
  Tvorac ove ideje Kadri Veselji kaže da Kosovo ima kapacitete i da će hapsiti ratne zločince.
  "Oni mogu samo da maltretiraju i lažno optužuju Srbe koji žive na KiM, što je već bio slučaj. Teroristička OVK je ta koja je imala genocidan plan o stvaranju Velike Albanije tako što će proterati sve Srbe", smatra Drecun. 
  Nijedna međunarodna instanca, koja je ovlašćena da o tome govori, nije pokretala to pitanje, ni Savet bezbednosti, ni UN, ni EU.
  "Oni nemaju nikakav mehanizam da formiraju neki međunarodni sud. Jedino ako imaju podršku da se naduva priča o navodnom genocidu srpske strane kako bi potom proglasili opštu amnestiju i tako izbegli procesuiranje", objašnjava Drecun. 
  U svemu ovome, kako kaže predsednik Skupštinskog odbora za KiM, ovakve inicijative imaju unutrašnji aspekt okrenut ka albanskoj javnosti a drugi deo kampanje je okrenut ka inostranstvu pre svega Americi gde su u Kongresu već pokušali da predstave lažnu sliku žrtvi. Zbog toga će i Srbija pokrenuti diplomatsku ofanzivu.
  "Napisaću pismo članovima srpskog kokusa da ukoliko mogu organizuju da mi članovima kongresa predstavimo isključivo činjencie i na taj način pariramo prištinskoj propagandi", rekao je za RTS Milovan Drecun.
   
  Izvor:RTS


  PULS NARODA