PRETRAGA

ĐURIĆ OSUDIO OBUSTAVLJANJE ISTRAGE ZLOČINA NAD SRPSKIM ŽETEOCIMA

 • Desk
 • 19/05/2017 16:46
 • Pregleda: 137
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/djuric_osudio_obustavljanje_istrage_zlocina_nad_srpskim_zeteocima/14681
 • BEOGRAD, 19. maj - Informaciju o obustavljanju istrage zločina nad srpskim žeteocima u selu Staro Gracko kod Lipljana 1999. godine primio sam sa nevericom, i siguran sam da danas nema građanina Srbije koji zbog tog sramotnog čina ne oseća tugu i gnev, kaže u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić.  
  Đurić u saopštenju navodi dalje da porodice i prijatelji srpskih mučenika u Starom Grackom će umesto pravde, na godišnjicu ovog strašnog zločina dobiti nepravdu i još jednu poruku da je Srbe u našoj južnoj pokrajini dozvoljeno ubijati. 
  “Danas je definitivno pala zavesa u ciničnoj predstavi u kojoj su krvnici i njihovi pokrovitelji glumili da mare za one koje su pobili. Sada jasno vidimo da su i oni koji su, praveći se da tuguju, nepozvani polagali cveće na spomen obeležju srpskim stradalnicima u Starom Grackom isti kao i oni koji su spomen-ploču nedugo zatim oskrnavili. 
  Danas kada se zločinci bez ikakvog pardona puštaju da slobodno šetaju Kosovom i Metohijom  i kada im se čak dozvoljava da se kandiduju za najviše političke funkcije, ovaj tužni događaj samo još jednom potvrđuje da pravde za srpski narod i srpske žrtve ne može biti pred tuđim sudovima.
  Srbija je uverena da će počinioce ovog i mnogih drugih nekažnjenih zločina nad našim narodom kad-tad stići ruka pravde, jer zločini poput ovoga ne zastarevaju, niti se zaboravljaju. 
  Uveren sam da se današnje odluke Specijalnog tužilaštva u Prištini stide i svi pristojni građani albanske nacionalnosti, koji imaju priliku da na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji poruče da više ne žele da budu taoci svoje zločinačke političke elite”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.  
  Izvor: Saopštenje
   


  PULS NARODA