28. 5. 2017.

PRETRAGA

ĐURIĆ OSUDIO OBUSTAVLJANJE ISTRAGE ZLOČINA NAD SRPSKIM ŽETEOCIMA

 • Desk
 • 19/05/2017 16:46
 • Pregleda: 87
 • http://www.rtvpuls.com/vesti/djuric_osudio_obustavljanje_istrage_zlocina_nad_srpskim_zeteocima/14681
 • BEOGRAD, 19. maj - Informaciju o obustavljanju istrage zločina nad srpskim žeteocima u selu Staro Gracko kod Lipljana 1999. godine primio sam sa nevericom, i siguran sam da danas nema građanina Srbije koji zbog tog sramotnog čina ne oseća tugu i gnev, kaže u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić.  
  Đurić u saopštenju navodi dalje da porodice i prijatelji srpskih mučenika u Starom Grackom će umesto pravde, na godišnjicu ovog strašnog zločina dobiti nepravdu i još jednu poruku da je Srbe u našoj južnoj pokrajini dozvoljeno ubijati. 
  “Danas je definitivno pala zavesa u ciničnoj predstavi u kojoj su krvnici i njihovi pokrovitelji glumili da mare za one koje su pobili. Sada jasno vidimo da su i oni koji su, praveći se da tuguju, nepozvani polagali cveće na spomen obeležju srpskim stradalnicima u Starom Grackom isti kao i oni koji su spomen-ploču nedugo zatim oskrnavili. 
  Danas kada se zločinci bez ikakvog pardona puštaju da slobodno šetaju Kosovom i Metohijom  i kada im se čak dozvoljava da se kandiduju za najviše političke funkcije, ovaj tužni događaj samo još jednom potvrđuje da pravde za srpski narod i srpske žrtve ne može biti pred tuđim sudovima.
  Srbija je uverena da će počinioce ovog i mnogih drugih nekažnjenih zločina nad našim narodom kad-tad stići ruka pravde, jer zločini poput ovoga ne zastarevaju, niti se zaboravljaju. 
  Uveren sam da se današnje odluke Specijalnog tužilaštva u Prištini stide i svi pristojni građani albanske nacionalnosti, koji imaju priliku da na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji poruče da više ne žele da budu taoci svoje zločinačke političke elite”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.  
  Izvor: Saopštenje
   


  OBAVEŠTENJE: Obaveštavamo posetioce veb sajta www.rtvpuls.com da opcija POŠALJI KOMENTAR uz objavljenu vest neće biti dostupna do kraja kampanje za izbore za predsednika Srbije. Hvala na razumevanju. Redakcija RTV Puls.

  PULS NARODA